About Me

My photo
sandakan,, Sabah, Malaysia
life is getting harder and harder today and after. which is, only we know how pretending we are. be more mature to avoiding the shit given to your life being, shut the dramatic life, live your life fellas !

Monday, December 14, 2009

HARI TERAKHIR


salam n selamat pagi..

hari ni mungkin yg last tuk aku d tanah semenanjung ni..MUNGKIN!!
dan aku pasti ni bukan la last..
selama 3 tahun aku berada d sini, tolak cuti balik sabah, adalah dlm 2 tahun stgah..hurm...

semalam aku gathering ngan bestfriend2 aku, vanue umah wan hafiza, jam 9.30pm-1.30,pas 2 lepak umah arip di bukit serdang(tempat lepak Bear n Bearies)...

aku xtaw apa yg aku maw ckp skrng..
aku xtaw apa yg aku pikir..
aku masi xpaham apa yg aku buat..betul atau salah??
aku korbankan kawan2 tuk seseorang yg aku betul2 syg sampai mati..
dan aku harap sahabat hidup mati ku, akan faham apa yg aku cuba lakukan ni..


BOB, NEN, IMA, WAN, RORO, BOBO, KEROL, ARIP, MD, MEA, FAIZ, FARHAN, ABOT, ADAA, AND NADIA tuk semalam...sangat2 terharu n sedih..

aku syg korang n apa yg aku ckp mlm 2 aku sgt2 ikhlas n i meant it for sure..


kepada bob,
thanks for smua yg ko buat tuk aku,
thanks bawa aku masuk kroni ni,
thanks pengakap n OAT,
thanks atas smua pertolongan ko tuk aku,
thanks tuk smua masa ko tuk aku,
thanks tuk semuanya..

kepada nen,
thanks banyak tolong aku,
thanks syg aku,
thanks for OAT,
thanks sll ajak aku g mkn,
thanks tuk nasihat2 ko,
thanks masa ko tuk aku,
thanks tuk semua..

kepada ima,
thanks nasihat ko,
thanks syg aku,
thanks for OAT,
thanks pertolongan ko,
thanks masa ko tuk aku,
thanks semuanya...

kepada roro,
thanks nasa ko tuk aku,
thanks syg aku,
thanks for OAT,
thanks nasihat ko,
thanks bantuan2 ko,
thanks tuk semuanya...

kepada bobo,
thanks sbb suka suara aku,
thanks for OAT,
thanks tuk masa ko tuk aku,
thanks nasihat2 ko,
thanks tuk semua...

kepada wan,
thanks pecaya aku,
thanks for OAT,
thanks bantuan ko,
thanks nasihat2 ko,
thanks masa ko tuk aku,
thanks tuk semuanya..

kepada faiz,
thanks tolong aku banyak,
thanks for Pengakap,
thanks nasihat2 ko yg banyak,
thanks masa ko,
thanks tuk semua..

kepada farhan,
thanks tuk masakan ko yg sedap tu,
thanks nasihat2 ko,
thanks for pengakap,
thanks masa ko tuk aku,
thanks tuk semuanya..

kepada arip,
thanks tuk masa ko,
thanks for Xfm,
thanks bantuan2 ko,
thanks tuk umah ko,
thanks tuk semuanya...

kepada MD,
thanks jadi sahabat ku,
thanks for OAT n Pengakap,
thanks bantuan2 ko,
thanks tuk semuanya..

kepada mea,
thanks nasihat2 ko,
thanks masa ko,
thanks OAT,
thanks semuanya...

kepada kerol,
thanks music,
thanks masa ko,
thanks nasihat2 ko,
thanks tuk semua..

kepada semua, aku sgt2 syg korang, aku cinta korang smua dan aku maw hidup ngan kamu semua..
jaga diri baik2, jgn lost contact, jga mkn minum, jaga pakaian kamu smua,
dan jgn penah lupa aku sbb aku xkan pernah lupakan kamu smua..

sekali lagi, aku menyusun sepuluh jari, sekiranya ada terbuat salah,tekutuk yg menyakitkan hati, termakan brg2 korang, terpinjam, terpakai, terbuang, dan segala2 "TER2" harap ko rang maafkan, dan halalkan..

walaupn aku ckp malam tu aku paling syg bob, sampai sekarang aku rasa apa yg aku ckp tu ada menyinggung perasaan yg lain..
aku taw ada yg terasa..
aku mintak maaf banyak2..
aku syg kamu semua lebih dari aku syg kwn2 aku yg lain, lebih dari aku syg diri ku sendiri..
tu adalah maksud aku sebenar, n aku syg bob lebih sikit sebenarnya..
aku SAYANG semuanya lebih dari yg lain..i swear to God for this statement, its true..

banyak benda kita share sama, banyak pengalaman, kenangan yg mungkin aku xkan pernah ada lagi n dpt mcm 2 lagi..
semua ada dlm kepala otak aku dan hatiku yg tulus mulus ni..

pada mlm 2, sebenarnya aku banyak maw ckp, tp lidah jadi beku, dan aku sedih korang menangis tuk aku..sedih terharu..aku sgt2 sayang korang semua..

aku janji, lepas praktikal, aku kumpul duit n dtg sini balik tuk jmpa korang..
aku janji tuk itu..

*1 pesanan yg sgt2 mustahak, bila aku dtg sini, orang2 pertama yg aku maw jmpa adalah kamu semua..terutama Bear n Bearies and NO EXCUSES!!!
this is WARNING!!!

buat terakhir kalinya, kalaulah aku xpanjang umur, aku harap korang semua xkan pernah lupa aku sampai bila, JUPRI BIN ARSAT aka jup@joop, 860806496069..
dan aku akan ingat kamu semua sampai aku mati, sbb korang semua adalah sebahagian dari hidup aku..
kamu semua ada tpmt sendiri dlm hati aku sampai bila2..

skali lagi, aku mntak maaf dri hujung rambut ke hujung kaki jika pernah menyakiti atau terbuat salah ngan korang..
aku xsengaja..

last words,
im gonna miss all of u,
and i love all of u..
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

-jupri b. arsat-

2 comments:

miss'o said...

http://missoflyzza.blogspot.com/2009/12/jupri-bin-arsat.html

RoHA NRN said...

gonna mish u joop~
so many laugh~
so many tears~
--together---

aku,mereka dan kami sayang kamu
tiada kompromi~

xoxo
roro roha