About Me

My photo
sandakan,, Sabah, Malaysia
life is getting harder and harder today and after. which is, only we know how pretending we are. be more mature to avoiding the shit given to your life being, shut the dramatic life, live your life fellas !

Thursday, September 30, 2010

my last fight!

video

Rambut semakin panjang,
pp semakin cengkung,
berat semakin kurang,
hidup semakin kosong,
semakin tua,
misai semakin panjang,
hidup semakin berubah,

itulah definisi yg bole aku gambarkan kalo orang tnya pasal life ku sekarang..
how is it going?
that my question..

td aku kena marah ole my die hard brotheart aco, sbb life ku jadi begini..
bro, aku xminta jadi begini..this is the only way i have!
this is the way im going through.
im sorry make you disappointed, aku xsengaja.
aku taw kaw sakit tgok n dgr aku begini, tp aku hanya mampu begini!
mungkin buat seketika, dan mungkin juga utk selamanya!

mmg banyak yg betul, mmg semuanya betul apa yg kaw ckp, tp semuanya aku sdh cuba sedaya upaya ku..melindungi dia, mempertahankan semua!
aku cuba semuanya..tp ini yg dia maw..aku kurang terdaya..
kalau la aku mempunyai kuasa utk mengubahnya sekelip mata, aku buat!

aku xmampu maw ckp dpn2 mu, aku sembunyi tangisku, aku sembunyi sedihku, spaya kaw tidak nmpk!
aku sanggup menerimanya sbb ini jln yg aku pilih utk hidup!
thanks my lil brotheart! You are the only best ever friend im gonna die for!
aku menangis bila kaw marah aku sbb aku xmkn, aku gembira bila kaw tau aku sll ingat kaw..yes so do i bro..


if im given a choices, lot of gold and you, im will die for you bro!
thanks..i meant it!

aku try buat apa yg kaw pesan, aku try ikut apa yg ko tunjuk.
hidup dan mati banyak kita sama2 biarpn jika dibandingkan dgn siapa2 pn itu adalah a pieces time, but it meaningful to me for a lifetime..
im never gonna hurt you anymore..
1 hour and couple of minutes we talk, give me 100 thousand of strength to me!


i'll do what you need me to be!

thanks jumadi rudin aka aco!
X)

unknown joop
cc
3.45am
LD
30/9/10

Wednesday, September 29, 2010

best moment!

video




i wear your shirt, because i dont wanna lose your personality.
i sing your song, because i dont wanna lose your rhythm.
i call your name everyday, because i dont want to forget who you are!

so many things spinning around me!
thanks to my bro jumadi aka aco for your advices.
thanks bro!

unknown joop.

realize things!

menyerah, mengalah, bkn la sesimple yg kita fikirkan..
biarpn kadang2 kita mesti buat utk terus hidup, tp apa yg kita dpt akhirnya?
kosong..kita tidak gembira..kita tidak berjaya..
mgkn orang akan fikir, kaw akan dpt benda lain..
ya mmg betul..tp apa? apala guna kita mengejarnya dari titik awal kalo bkn itu yg kita dapat?

kita mmg kadang2 mampu bercakap..tapi adakah semua orang mampu buat sampai titik akhir?
tidak semua..sbb kita sudah ditakdirkan dgn sesuatu benda!

percaya, dan bkn membiarkan!
hadapi, bkn lari dari kenyataan!

kenapa harus takut menghadapi apa yg kita mahukan?
cukup kah stakat tunggu dan lihat?
sampai bila?

tuhan mmg ada...dan tuhan juga ciptakan kita hati dan perasaan supaya kita terus berusaha utk apa yg kita inginkan..
DIA maha adil..biarpn kita ditakdirkan dari awalnya bkn utk itu, tapi kalo kita terus berusaha, DIA juga mempunyai kuasa utk mengubah takdir kita..

mungkin aku lemah utk menghadapi masa sekarang, diam dan membiarkan.
tp apa yg aku mampu buat?
semua depan mata adalah salah dan tidak betul..
semua jalan nampak titik mati..
hows this life going through this felling?
aku bkn tidak berusaha utk itu, sgt berusaha..cuma somebody didn't realize what i was done!
tgok aku dari sisi salah, dari sisi yg tidak betul..

follow the flow is coward words dear!
is coward!

realize thing, face it, open your eyes, believe what you meant to be!
believe in what u want to achieve!

follow your dream.
run run and run!
keep running!

someday, we realize what we need to be!
perception going changing with what we have done..
we had to many thing spinning around us, but where we are standing for?
which part is rebuild our past to be involve in our dream?
its US! like we meant to be!
its not you, its not me, its US!

give me a lesson how to believe!
im learning!
damn learning!

unknown joop!
X)

Tuesday, September 28, 2010

apa yg tinggal ?

kusut gila kpala hotak!
apa yg tinggal utk aku dari kaw?
ada lagi ka sisa2 yg ada utk kaw bagi aku?

mmg aku salah memilih jalan jauh..tp sedarkah kaw, aku begini adalah utk masa depan aku dan kaw?
kenapa harus menjauhkan lagi kita?
sampai bila?
kaw dan aku tau, xda sepa pn yg maw jauh..tp apa daya ku?
tngal di sana?mediamkan diri tanpa ada apa2?
kenapa buat kita lagi jauh begini?

kenapa tidak kaw yg kejar aku?
kenapa aku yg kejar kaw?
kenapa aku yg say sorry?
kenapa bkn kaw?

aku mmg sedar aku salah, tp jgn la paksa aku spya menyalahkan diri sampai mati?
sampai titk akhir?
kenapa xdtg kepada ku? kenapa pegi lagi jauh?

aku taw ko xbole jauh dari family? yes so do i..
i have my family too.and yes, i love them more then everything..
situasi yg buat kita jadi begini..
dan kaw memilih utk tambahnya lagi jauh..

aku taw cinta kita sama..
aku taw ko maw aku..
tp bkn begini caranya..
menyiksakan..

kalau pn aku banyak buat salah, kaw xpernahkah?
kaw sgt berbeza sekarang..
semua benda dibawa melenting..
aku jg pnya perasaan, sbb aku juga manusia biasa sama seperti kaw.


knpa harus membiarkan semuanya?
knpa harus begini?

kaw sakit, aku pn sakit..
cinta ini bkn kaw jak yg rasa mcm kaw ckp..

memilih utk semua kesenangan, tp membiarkan apa yg kaw maw..
kaw syg kawan, kaw lagi taw mcm mn kalo aku sayang seorang kawan.
aku bole buat, knpa tidak kaw?

persoalan demi persoalan..
kalo mmg jln ini yg terbaik utk kaw, ini jln kebahagiaan mu, aku sangup mengalah..


aku xtaw lagi harus buat apa, ckp apa..
aku mampu begini..
bkn mengalah, bkn membiarkan..
aku sdh kluarkan, buat semua yg aku rasa aku perlu buat..

dan kalo inilah kesudahannya, tiada penyesalan..
hanya yg aku mnta, tiada penyesalan hari esok dtg dari kaw..
ya mmg aku taw ko bole hidup, tp aku mnta tiada kata maaf esok hari..
aku taw aku xpnya apa2 yg harus ko banggakan ttg aku, tp aku ada cinta dan sayang yg mmg aku ada dr dulu sampai mati..

kalau suatu hari ko jmpa yg lagi setia dari aku, lagi baik, lagi membuatkan kaw bahagia, aku terima dgn hati dam mata yg terbuka..
dan kalau suatu hari, kita ditemukan lagi, dan mmg jodoh kita, aku juga menerimanya dgn mata dan hati yg terbuka kalau itu kehendak tuhan..

dan kalau suatu hari ini semua terjadi, aku bersyukur aku pernah duduk dan berdiri disebelahmu..aku bangga dan bersyukur utk itu..
kenangan yg sgt berharga..

aku diam, dan meneruskan semuanya tanpa kaw!
aku doakan kaw dpt apa yg kaw maw..
aku taw ko bahagia dgn hidupmu sekarang..
jadi biarkanla, teruskan la..

last voice, i love u more then i love myself!

DEAD JOOP

2.27am-cc-tue-LD

Monday, September 27, 2010

what left behind ?

i leave so many thing for you, but this is what i got?
i do everything for you, this is what i got?
im selfish somehow, this price what i got?
im foolish for you, this fool i'm for granted?
trusted you, this what im going to proud?
im dreaming of you every single night and day, this is what i got when woke up?
killing myself, this is what u need im to be?

yes im so priceless..

deadman.

Friday, September 24, 2010

k e n a p a ?

KENAPA?

simple kan words tuh?
ya simple cam hanjeng..

kenapa aku xpenah maw dpt apa yg aku maw?
kenapa hidup sll dlm masalah?
kenapa aku sll disalahertikan?
kenapa aku xbole dpt apa yg orang lain dapat?
kenapa aku miskin?
kenapa aku tidak kaya?
kenapa aku xhensem?
kenapa aku kurus?
kenapa aku sll dimarah marah?
kenapa aku blm kerja?
kenapa aku xpernah merasakan bahagia yg lama?
kenapa aku sll dibuat mcm sampah oleh orang2?
kenapa aku tidak bole melawan?
kenapa aku lemah?
kenapa aku xda duit?
kenapa aku?
kenapa?

see...ni baru lists yg terlintas sesaat dlm kepala otak ku..
blm yg aku btl2 fikir kan kenapa yg btl2 aku maw kan?
simple kan "kenapa"?

pernah kah kita sedar?
kenapa kita tidak pernah bersyukur?
hah? jawab lah..

sakit gila mcm babi..
i need my drugs.
i need to be invincible for those who need me to be...
sakit sangat sakit. kenapa aku yg harus merasakan ini semua?
hilang orang2 yg aku sayang? hilang orang2 yg aku maw kan sampai mati?
kenapa aku xhilang skali? hilang akal pn cukup lah..
dari aku merasakan semua ni, benda2 bodo yg kdng2 aku membelakangkan semua orang, tuhan dan takdir?
kenapa orang xpernah maw hargai apa yg aku buat?
kenapa orang pandang aku kecik?
aku pnya rambut, otak tangan mata yg sama dgn kamu..
kenapa harus membiarkan?
FUCK OFF la..

orang orang sll kacau hidupku..ada aku balas?
sdh la oi..sdhlah siksa aku konon..
jng sampai aku membalasnya..aku bole buat lagi teruk..
pecaya lah..
kenapa aku diajar utk tidak melawan?
membiarkan?

ajar lah aku ni semua..
sampai saatnya nanti, aku akan tunjukkan...tunjukkan yg kamu lagi sampah..

kepada yg tidak menghargai aku, aku harap kamu dapat yg lagi hebat dari aku..
aku gembira kalo kamu dapat yg lagi hebat..
sbb aku mmg tidak hebat mcm yg kamu mawkan..

aku bersyukur kalo anda bole dpt yg lagi setia bodo mcm aku..
hei!
ajarkan aku trs2 menjadi begini..
jgn kaw menangis, dan jng ko sesalkan..
ya!

aku janji, aku tunjuk kepada dunia...
jika itu jadi, aku tanam kamu semua dlm2, aku padam sapa kamu semua..
senang kan kamu membuang aku?
tengoklah apa yg aku boleh buat nnt..

aku buat lebih baik lagi dari apa yg kamu buat!
kita tgu dan lihat "kamu" !

damn it!
ni yg aku belajar dari "kamu" !
thanks for this lessons.

bye bye beautiful.

-joop-3.10am-cc

Sunday, September 19, 2010

s i n o n i m !





JAUH!
perkataan yg kadang2 orang tidak suka..
kadang2 juga orang suka utk berada sgt jauh..
jauh dari semua orang, jauh dari keadaan, jauh dari masalah..
macam2 benda boleh dikaitkan dgn jauh..


manusia mmg dicipta sempurna..
tapi perasaan yg tidak pernah sempurna..
banyak yg menyakitkan, ttp masi dikejar..
banyak yg senang, tp masi dibuang..

SINONIM dgn hidup, mmg tidak pernah puas..
tidak pernah bersyukur..


percaya atau tidak, banyak benda berharga kita buang..
tp kita tdk pernah sedar sehinggakan kita memerlukannya kembali..
tercari cari, mengingat semula, berpatah balik..
ya, sguuh indah jika dapat berpatah balik..
tp ianya mustahil utk dilakukan..
yg tinggal hanya kenangan..
TIADA PENYESALAN !



-joop-
2.51am-19.9-LD

Saturday, September 11, 2010

HARI RAYA !

lain gila raya ekarang dgn raya dulu dulu..
itulah perbincangan kami otw balik dr LD..
yes admit that statement.

bila tiba raya, seriously, its empty everybody..
we just gathering among our family,
fullest of keriangan dan kebisingan kanak kanak..mgkn hari raya utk kanak kanak pnya kegembiraan..not for adult.
tapi dimana keindahannya?
sekali lagi dlm tahun ini, aku merasakan hari penting seakan akan tiada erti.

i miss my belated mom..
i missed when her touch up our home.
cook what she need to cook, without any complaining.
i need her..
i cry, upset, and confusing...

it seems like no other way to make this couple of my day happy..
i sleep, smoke, dan TV.
its my day on this raya.
damn!

im done to be here !

im dreaming of some place that i didnt mention for anybody, thinking about myself, and just enjoy my day..i need to be there.
but where?
Africa? Jamaica? Cuba?
damn! i wish too..
lesson thaat i ever learned for this raya, is to be cool, try to thinking of nothing.
biarpun otak sangat la bercelaru, otak sgt la merindukan, tp aku mngkin sdng belajar utk terima kenyataan yg mungkin aku tidak diperlukan lagi.

susah, payah, sakit...
aku sudah cukup mencub utk semuanya..
biarlah semua tersimpan jauh dlm hati, dan biarlah dia bersemadi di sana sampai aku menutup mata.
aku bahagia bila dia bahagia.. dan aku harap dia tidak menyesal utk semuanya.
mgkn ada yg terbaik bagi dia.. it
tu yg aku harapkan..

aku rasakan aku semakin hampir dgn my belated mom..
the day kami sekeluarga melawat pusara nya, aku menangis, mendoakan kesejahteraannya, dan aku doakan aku dpt berjumpa dia dgn segera..
kerana hanya dia yg mampu ada dgn aku biar apa keadaan sekalipun..

aku rindukan mak..
:'(

hari raya yg tiada erti..
aku ingin bersendirian.
aku penat dgn semuanya!
aku maw pergi.

joop

Wednesday, September 8, 2010

apakah?

kaw buat aku ketawa..
dan kaw juga buat aku menangis..

kaw buat aku gembira..
dan kaw juga buat aku sedih..

kaw buat aku bahagia..
dan kaw juga buat aku menderita..

kaw buat aku menang..
dan kaw juga buat aku kalah..

kaw buat aku hidup..
dan kaw juga buat aku mati..

kaw buat sedar..
kaw juga buat aku tidur..

kaw buat aku bising..
kaw juga buat aku senyap..

kaw buat aku berdiri..
kaw juga buat aku jatuh..

kesimpulannya, kaw kaw dan kaw..

aku begini sebab kaw.
kaw kaw dan kaw!

joop
2.25am/8-9/cc