About Me

My photo
sandakan,, Sabah, Malaysia
life is getting harder and harder today and after. which is, only we know how pretending we are. be more mature to avoiding the shit given to your life being, shut the dramatic life, live your life fellas !

Monday, December 14, 2009

HARI TERAKHIR


salam n selamat pagi..

hari ni mungkin yg last tuk aku d tanah semenanjung ni..MUNGKIN!!
dan aku pasti ni bukan la last..
selama 3 tahun aku berada d sini, tolak cuti balik sabah, adalah dlm 2 tahun stgah..hurm...

semalam aku gathering ngan bestfriend2 aku, vanue umah wan hafiza, jam 9.30pm-1.30,pas 2 lepak umah arip di bukit serdang(tempat lepak Bear n Bearies)...

aku xtaw apa yg aku maw ckp skrng..
aku xtaw apa yg aku pikir..
aku masi xpaham apa yg aku buat..betul atau salah??
aku korbankan kawan2 tuk seseorang yg aku betul2 syg sampai mati..
dan aku harap sahabat hidup mati ku, akan faham apa yg aku cuba lakukan ni..


BOB, NEN, IMA, WAN, RORO, BOBO, KEROL, ARIP, MD, MEA, FAIZ, FARHAN, ABOT, ADAA, AND NADIA tuk semalam...sangat2 terharu n sedih..

aku syg korang n apa yg aku ckp mlm 2 aku sgt2 ikhlas n i meant it for sure..


kepada bob,
thanks for smua yg ko buat tuk aku,
thanks bawa aku masuk kroni ni,
thanks pengakap n OAT,
thanks atas smua pertolongan ko tuk aku,
thanks tuk smua masa ko tuk aku,
thanks tuk semuanya..

kepada nen,
thanks banyak tolong aku,
thanks syg aku,
thanks for OAT,
thanks sll ajak aku g mkn,
thanks tuk nasihat2 ko,
thanks masa ko tuk aku,
thanks tuk semua..

kepada ima,
thanks nasihat ko,
thanks syg aku,
thanks for OAT,
thanks pertolongan ko,
thanks masa ko tuk aku,
thanks semuanya...

kepada roro,
thanks nasa ko tuk aku,
thanks syg aku,
thanks for OAT,
thanks nasihat ko,
thanks bantuan2 ko,
thanks tuk semuanya...

kepada bobo,
thanks sbb suka suara aku,
thanks for OAT,
thanks tuk masa ko tuk aku,
thanks nasihat2 ko,
thanks tuk semua...

kepada wan,
thanks pecaya aku,
thanks for OAT,
thanks bantuan ko,
thanks nasihat2 ko,
thanks masa ko tuk aku,
thanks tuk semuanya..

kepada faiz,
thanks tolong aku banyak,
thanks for Pengakap,
thanks nasihat2 ko yg banyak,
thanks masa ko,
thanks tuk semua..

kepada farhan,
thanks tuk masakan ko yg sedap tu,
thanks nasihat2 ko,
thanks for pengakap,
thanks masa ko tuk aku,
thanks tuk semuanya..

kepada arip,
thanks tuk masa ko,
thanks for Xfm,
thanks bantuan2 ko,
thanks tuk umah ko,
thanks tuk semuanya...

kepada MD,
thanks jadi sahabat ku,
thanks for OAT n Pengakap,
thanks bantuan2 ko,
thanks tuk semuanya..

kepada mea,
thanks nasihat2 ko,
thanks masa ko,
thanks OAT,
thanks semuanya...

kepada kerol,
thanks music,
thanks masa ko,
thanks nasihat2 ko,
thanks tuk semua..

kepada semua, aku sgt2 syg korang, aku cinta korang smua dan aku maw hidup ngan kamu semua..
jaga diri baik2, jgn lost contact, jga mkn minum, jaga pakaian kamu smua,
dan jgn penah lupa aku sbb aku xkan pernah lupakan kamu smua..

sekali lagi, aku menyusun sepuluh jari, sekiranya ada terbuat salah,tekutuk yg menyakitkan hati, termakan brg2 korang, terpinjam, terpakai, terbuang, dan segala2 "TER2" harap ko rang maafkan, dan halalkan..

walaupn aku ckp malam tu aku paling syg bob, sampai sekarang aku rasa apa yg aku ckp tu ada menyinggung perasaan yg lain..
aku taw ada yg terasa..
aku mintak maaf banyak2..
aku syg kamu semua lebih dari aku syg kwn2 aku yg lain, lebih dari aku syg diri ku sendiri..
tu adalah maksud aku sebenar, n aku syg bob lebih sikit sebenarnya..
aku SAYANG semuanya lebih dari yg lain..i swear to God for this statement, its true..

banyak benda kita share sama, banyak pengalaman, kenangan yg mungkin aku xkan pernah ada lagi n dpt mcm 2 lagi..
semua ada dlm kepala otak aku dan hatiku yg tulus mulus ni..

pada mlm 2, sebenarnya aku banyak maw ckp, tp lidah jadi beku, dan aku sedih korang menangis tuk aku..sedih terharu..aku sgt2 sayang korang semua..

aku janji, lepas praktikal, aku kumpul duit n dtg sini balik tuk jmpa korang..
aku janji tuk itu..

*1 pesanan yg sgt2 mustahak, bila aku dtg sini, orang2 pertama yg aku maw jmpa adalah kamu semua..terutama Bear n Bearies and NO EXCUSES!!!
this is WARNING!!!

buat terakhir kalinya, kalaulah aku xpanjang umur, aku harap korang semua xkan pernah lupa aku sampai bila, JUPRI BIN ARSAT aka jup@joop, 860806496069..
dan aku akan ingat kamu semua sampai aku mati, sbb korang semua adalah sebahagian dari hidup aku..
kamu semua ada tpmt sendiri dlm hati aku sampai bila2..

skali lagi, aku mntak maaf dri hujung rambut ke hujung kaki jika pernah menyakiti atau terbuat salah ngan korang..
aku xsengaja..

last words,
im gonna miss all of u,
and i love all of u..
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

-jupri b. arsat-

Thursday, November 26, 2009

caunting time..






for this all over the time,
im with fully myself, im too deep in sadness..
counting time is my only words to describe what im felt about.

on this cheerful morning,
i remain all the time since i've been here..
3 years ago, i came here with mission that i wanna run away from some things that i can explain about. i just try to run away from all those things.
yeah i got it..i happy here..

i got a lot of friends here, not a pathetic friend, but the true friends.
thanks to apid,buddy,dyana,bob,nen,ima,roro,wan,bobo,paiz,farhan,penan,abu,yassar,ajib,boy,
shimie,syam,jack,asri,yon,use,korea,ijat,tatap,som,blues,samsul,sab,lonely,angah and
those i didnt write here..
and thanks to person were always be with me all the time..
thanks zeth..
thanks a lot and that is i just can say to all of u..
i love this relationship.


for this time, i wanna apologize what i've done to all of u, even its all out of my
mind..
i cant figure out how deep i love all of u, how much i miss all our time before, even i cant express to all of u all of this.

life changing, mess, standstill, and colorful and the most joyfullest all over the time. but im stand still here and wherever i've been next day after.


this is the last time im taking examination for my studies here..
16 days more for the last paper..
i cant think positively in this situation..
i never been this situation even more in my life i think..
but i really appreciated for all the days and times before..
all the memories always spinning in my heart..


im not talking nonsense, but i meant all my words..
im very sad in this moment. i just can think positively.
tomorrow is raya day.
im still here, finish all my day here before all this over and i just can let all this over by their own way.

this 30 dec, is my 1st exam this examination..

hurm, what else??
i just can promise that i'll be here for the next month after.
this is my promise.
i miss all of u.
i dont know what else to say, i just blank in this fucking situation..

thats all..
thanks again for all memories.

-joop_travis-

Wednesday, November 11, 2009

apa??

salam..

aku sangat binggung malam ni, eh pagi2 ni..
dari td lagi jiwa xtenteram..
banyak sgt benda yg aku pikir bt otak aku jadi bg2 lembab cam haram..


banyak benda aku taw mlm ni..
aku sgt sakit, sangat pedih, mcm apa jak aku rasa..
aku xbole pikir dgn tenang...
otak melalut2 cam biskut meri..

aku rndu dia..
aku maw dia..
aku xpernah berniat maw apa2 sblom2 ni selain aku maw mak aku sembuh tym dia sakit ari 2..
aku xpernah solat utk mntak sesuatu yg betul2 aku maw..
tp tuk ni, tuk idup ngan dia smpai aku mati, aku mntak tym aku solat..
bkn skali, tp tipa kali aku solat..
ni adalah benda yg aku betul2 maw..
1st tym masa mak aku 2 la..
aku xdpt..
and this is the second time aku mntak betul2..
aku sgt2 syg dia..
aku xmaw ilang dia skali lagi..
aku betul2 beniat maw ni semua...

tp, bnyak betul benda yg bt benda ni mcm aku xdpt maw realize..
sometimes aku suka cabaran..
aku suka kalah..
tp kali ni aku mcm sangat lemah maw hadapi..
mgkn aku pernah alami skali..

kadang2 aku give up..
tp smua aku pikir positive..
xkan aku maw mengalah sebab benda2 remeh.??
tp???
aku jg manusia..
simple human being..
aku bkn nabi, aku bukan malaikat, aku jg bkn syaitan,
aku hanyala sesimple2 manusia..
aku bole mgalah aku bole berundur bila2 masa sbb perasaan..
aku sangat sakit..

aku perlukan kawan,
tp time2 mcm ni mesti aku xda ngan dorang smua..
aku perlukan dia..
tp???

tipa malam, i wish all night long..
i felt like i couldnt see the sunlight again for tomorrow..
i wish i can die at night..
i wish i could stand this toughly.

i am weak, im loser, and im tired..
please help me..

knpa ssh maw hargai??
maw faham??
maw bertolak ansur??
kenapa maw menang??
kenapa maw ego??
kenapa maw begaduh??

mgkin sbb kita adalah manusia..
yg pnya ati dan perasaan..
sampai mcm skrg pn aku bole pikir positive lagi..
harap sampai nnt aku dpt betahan mcm gini..
please god..im begging u..
show me the right way for all this thing..
amin...



-joop_travis-

Thursday, November 5, 2009

life is wonderfull..

salam..
lama aku xupdate blog aku ni..
maw cita apa ya??

erm.
1st of all, congrate to bear n bearies yg da convo..
seryesly aku happy sgt n jeles pn ada gak la..
tp i truly happy for korang2..
may pas ni korang dpt keja yg bgs(bg yg blom keja) and yg da keja 2, keja bgs2..

erm.
apa lagi ya??
erm..
life skunk so so wonderful la..
aku ada zeth ofcoz la gf aku,
aku still ade bear n bearies, even kadang2 jarang dpt hang out ngn dorang..
tp aku sgt happy skrg..
1 thing yg aku mcm regret skit, sbb aku xda tym zeth konvo..
im suppose to be there..
ada la prob skit sbb aku xdpt dtg sana..
tp watsoever things pn, bia dia ckp dia ok if aku xda, tp aku ttp rasa bersalah yg amat sgt..

study pn maw2 abis sdh..
LI aku blom abis prepare..
asgmnt makin melambak2..
hidup masi tunggang langgang..
bajet idup makin bekurangan..
erm.
mcm2 masalah btol skunk..
tp simple matter la..

one more thing spinning in my head,
is who i want to be after graduate?
uwarghhh..
pening btol aku pikir 2.
mber2 lain da keja,
ada life sdri,
ada benda yg dorang msti pikir for hard..
aku??
still study..
2 yg biasa orang akan jwb jika aku tanya..

erm papa 2 hal pown,
aku still pening..
even aku xpenah ckp, xpenah crita n xpenah bagi nmpak,
tp aku btol2 risaw about my future life nnt..

aku rndu bear n bearies..
aku lagi rndu zeth..
hurm..

speechless aku if fikir pasal masalah..
aku sdh la lembab cam kura2 dlm crita dongeng "kura2 dan sang arnab"..
tp aku xkan menang..

aku takut betul..

to zeth;
i love u more then i exprez to u, i show to u..
b sgt2 happy syg uda grade, syg uda konvo, and myb akan futher study..
tp 1 thing i still cant think positively, if we should going this "far" sentence..
so damn worried bout this thingy.
tp, once u happy, i will try harder to give my heart and soul think more positive..
i will do whatever as long u happy..
i be by urside..till i cant breathing..
i swear and i meant it..
love u so much..
ok








thankfuly,
-joop travis-

Sunday, September 20, 2009

raya punya cerita..

salam2..

selamat hari raya maap zahi dan zahir(yg batin 2 yg ada kene mengena jah k)..


first of all, aku maw meminta maaf kepada smua yg membaca blog aku ni, sekirangya aku ada buat kamu smua termakan hati, terkecik hati, terpanas hati, termaki, terkencing, terberak, dan ter2 smua la yg salah di sisi agama dan budaya kita..
aku mohon ampun 20 jari kaki dan tangan mohon kemaafan dari hujung kaki hingga ke hujung dunia..kadang2 aku tidak sedar yang aku buat salah..
aku juga manusia biasa yang biasa melakukan kesilapan..

cakap pasal raya, aku sebenarnya masih lagi menepek d subang runah anak buah aku ni..
orang p sembayang raya, aku tengok movie..
orang makan ketupat dan rendang, aku makan roti+coke..
orang pegi ziarah, aku tidur..

smua lain dari 10-15 taun dulu..
dimana aku sangatla excited bila raya maw tiba..
macam xpernah sambut raya sebelom 2..
baju raya wajib ada..
dalam kepala otak, brapa aku dapat duit raya taun ni?pun wajib..
mercun, lagi la wajib...

tapi sayangnya itu 10-15 taun dulu, tp bukan sekarang..
ini adalah taun kedua aku beraya di perantauan..
sadis? sedih? tu sudah sememangnya la..

tp yg sebenarnya, sama jah..
"RAYA" tidak lagi seperti dulu..
semuanya biasa..
aku tidak lagi memikirkan hal baju raya wajib ka tidak??(sunat la kononnya)
duit raya??(masi pikir la hahahaha)tp aku yakin tu kjp lagi akan hilang bila aku uda keja)
mercun??(out of date)
tua uda takut putus jari..xpasal2 lagi maw buat kad o.k.u..hahaha..

mmg banyak beza dulu dan sekarang..
aku bukan tidak happy idup sekarang, tp just hav a different between dulu dan sekarang..

balik raya, rumah nampak kosong..
mama ku uda tiada,
anak2 buah makin bertimbun2,(tapi aku sayang dorang smua)
aku makin besar dan tua(tp ttp cute hahha)
rumah uda berubah..

hei..
kadang2 aku mengeluh dgn perasaan ni..
kenapa manusia bole berubah bgni??
knpa perasaan selalu berubah..
i realiza that a lot of things keep changing through spinning the life..
but im confuse how long we can still stand up to face this feeling??

im full of joy before??
where them all??
where should i find it back??
i wan it?? all of that "joy"...

im tired pretend to be happy but in my heart screaming to the joy, where it been gone??

prayfully....

-joop_travis-

Tuesday, September 8, 2009

video

salam2..
Banyak benda yg jadi last weekend..
seperti biasala,
aku,bob,nen,ima,wan g umah arip lepak abiskan weekend..
roro n bobo ofcoz la ada sana, sbb sebelah jah umah dorang..

erm..
kami mcm biasa, akan happy bila smua ada..
p shoping, tgok wayang, bt vc, buka sama2, sahur, main game, beborak2..
2 smua sgt2 happy..
tp dalam happy2 tu, ada jg benda yg tidak menyenangkan hati dan otak senget kami..
emosi..
perasaan..
gangguan perasaan..
gangguan mental..

erm...
banyak jg la..
HAPPY YANG TERUK !!!


tp apa pn kesudahannya, kami sgt2 happy dapat spend time sama2, smua ada, bt apa yg kami suka..
even ada yg ckp belakang,
rasa tidak bedosa ka tinggal serumah ngan laki pompuan yg bukan muhrim???
kesimpulannya, kami sdh mcm adik beradik..
even tngal serumah, kami xbuat perkara keji tau sewaktu dengannya..
tp, kenapa tidak ANDA DILUAR SANA mempertikaikan, yg duduk DAMN JAUH MCM PUKIMA, tp still bt benda2 yg cam haram jadah???

mn otak anda???
mn minda waras anda???
dont talk shit if already eat shit muthafucker!!!

aku sakit hati bila ada orang yg ckp belakang pasal aku dgn kwn2 yg aku anggap dorang "sibling"...dorang kwn, tp aku angap "sibling", skali lagi "SIBLING"..

patut ka aku diam??
patut ka aku senyum??
ANDA BAGAIMANA??

love games,

-joop_travis-

Friday, September 4, 2009

banyak mana kasihmu pada ibumu??











Bila seronok, aku cari....pasanganku
Bila sedih, aku cari....Mak
Bila berjaya, aku ceritakan pada....pasanganku
Bila gagal, aku ceritakan pada....Mak
Bila bahagia, aku peluk erat....pasanganku
Bila berduka, aku peluk erat....Emakku
Bila nak bercuti, aku bawa....pasanganku
Bila sibuk, aku hantar anak ke rumah....Mak
Bila sambut valentine.. Aku bagi hadiah pada pasanganku
Bila sambut hari ibu...aku cuma dapat ucapkan "Selamat Hari Ibu"


Selalu..
aku ingat pasanganku
Selalu..
Mak ingat kat aku


Bila-bila...
aku akan talipon pasanganku
Entah bila...
aku nak talipon Mak
Selalu...
aku belikan hadiah untuk pasanganku
Entah bila...
aku nak belikan hadiah untuk Emak



Renungkan:

"Kalau kau sudah habis belajar dan berkerja...
bolehkah kau kirim wang untuk Mak?
Mak bukan nak banyak... lima puluh ringgit sebulan pun cukuplah".
Berderai air mata jika kita mendengarnya........
Tapi kalau Mak sudah tiada..........
MAKKKKK...RINDU MAK.... RINDU SANGAT....


Berapa ramai yang sanggup menyuapkan ibunya....
berapa ramai yang sanggup mencuci muntah ibunya.....
berapa ramai yang sanggup. mengantikan lampin ibunya.....
berapa ramai yang sanggup..... membersihkan najis ibunya.......
berapa ramai yang sanggup....... membuang ulat dan membersihkan luka kudis ibunya....
berapa ramai yang sanggup berhenti kerja untuk menjaga ibunya.....
Dan akhir sekali berapa ramai yang sembahyang JENAZAH ibunya......
dan berapa banyak yg membacakan yasin utk ibu di pusara ibunya..??

jgn menyesali bila ianya sdh pergi meninggalkan kamu..

nasihat dan pesanan dari yg ikhlas dan sdh tiada ibu..
sayangi dan cintailah ibu2 anda...
-joop_travis-

Tuesday, September 1, 2009

empty !!!

pening, gilak..
dlm keadaan bgni la aku paling malas..
sakit, lenah, lemau, pukima..
smua ada..
rasa yg mencabar, menguji..
mcm2 aku bt smua xkena..
apa salah ku??
apa dosa ku??
aku mmg dicipta utk jadi bgni ka??
aku try harder mn pn sama jak.
aku berkorban manapn, sama jak..


sakit sgt2..
sapa dpt rasa??
ada orang yg maw ambil ni smua dari aku ka??
ada orang peduli??

knpa ssh sgt org maw hargai apa yg aku buat??
mcm sial...
bodoh cam bodoh..
hanjing.

aku xbole berpikir dgn bgs skrg..
otak mcm sibai !!

"logout"

Sunday, July 26, 2009

"kami" the movie




salam..

aku baru abis tgok crita kami the movie..
serioushit movie 2 best even xbanyak aksi2 menarik..
overall aku terhibur..
dan yg penting bannyak meaningful moment dlm movie 2..
kamu smua mesti tgok..

sbnarnya lama jg la aku sdh taw pasal movie 2, tp tidak berkesempatan tuk tgok..

sinosis..

crita tidak banyak lari dari crita kami the series..
ali,sofie,abu,adii dan lyn..
sahabat yg aku anggap berpuak2, dan banyak movement dorang ni, tidak mengenal erti sahabat yg sebenar..
aku bkn maw kritik, tp aku sebagai penonton dan ada mengalami ini semua, aku patutbagi pendapat pasal movie tu dan humors yg ada dlm movie 2..
jalan crita mmg menarik, even nampak pelakon2nya masih ada yg kaku, tp berkesan jg la..

banyak menceritakan kehidupan pasal, c ali, abu dan lyn..
the rest 2 ada jg la, tp kurang..

abu yg lari dari pusat pemulihan,
ali yg menghadapi tekanan perasaan famili, kerja dan diri sendiri,
lyn yg dikejar bekas kekasih yg mengedar dadah..

2 adalah antara issues yg dorang hadapi..
banyak lagi issue sampingan, tp tidak begitu menonjol..




conflicts,

1) ali gaduh ngan abu,
2) lyn kantoi edar dadah semula oleh c ali,
3) sofie gaduh ngan mak dia,
4) adii yg still dgn "cinta alam maya",

mmg berkesan jalan crita movie ni..

akibat,
1) yg last2 skali, abu mati kena tikam,
2) ali berhenti kerja,
3) sofie cont stdy d UK,




banyak lagi la..
korang mesti tgok la baru taw..

part last tu aku suka,
masa abu maw mati, dlm kreta ali..
semangat setia kawan..
dlm melindungi ali dari kena tikam, dan dia yg kena tikaman 2..
dia seorang yg kuat..sgt2 kuat..


aku andaikan dorang ni berpuak2, sbb,
ali sll ngan abu jak..
sofie ngan adii jak sll..
lyn sendiri, kdng2 ngan sofie n adii,

dorang gak kalo ada rasia, masing2 "keras" dan simpan.
sbgai kawan atau sahabat,
kalo ada masalah, kita share to each others, bkn simpan..
cakap..jgn diam..
2 adalah erti sahabat..
jgn sampai nnt kamu kuarkan ayat ni,"kalo senang carik aku, kalo ssh?"
kalo ssh?? tu sbb kamu yg xmaw crita..
so, cam mn maw tolong???
at least sbgai pendengar pn jadi la..
kalo dpt tolong, kita tolong...
2 baru erti sahabat..
jgn maw salah kan orang lain, ikut emosi, pukul sana, pukul sini..




hargai kawan2 anda sebelom terlambat..
jgn anggap kwn anda tpt anda berhibur..
kwn la segala2 nya..
kwn la yg lebih faham kita..
kwn la yg boleh membimbing kita dan menghancurkan kita..
choose the right way of finding your truly friends out there..
there's too lot of kind person you can find..
dont judge them with first impression..
see inside then judge..

sometimes people around us care about us, but we cant see..
use your eyes, think positively with your genius brain,
hear with ears, and done the things with yours power..

pathetic words uncountable, defining by yourself..


tu jak la kali apa yg aku maw sampai kan..
secara keseluruhannya,
pasti kan anda tgok crita tu,
dan pikir2 sejenak pasal "friend"..
cari dan dalami maksud "friend" tu betul2,
anda akan jumpa..

PERCAYA PADA DIRI, YAKIN PADA KEUPAYAAN..
SAYANGI KAWAN2 ANDA...







yg sayang kawan2 dia,
-joop_travish-

Wednesday, July 22, 2009

real painfullness !!!

hye..

back to normal situation..
kali ni mesti panjang..(hehehe)
aku baru baca blog nen, roro, n bob..
erm..
banyak benda sebenarnya yg membawa kepada penciptaan huruf2 dan perkataan, dan aku value kan sebagai "real painfullness"...

macam2 benda aku baca pasal dorang..
aku rasa dorang xkan marah, sbb tu ada lah "BLOG", dan dorang adalah besties ku..
so even korang marah taw mecarut2 depan aku sbb crita pasal dorang, penah aku kesah??
korang tu hidup aku..
jadi kalo aku sinonimkan crita aku ni ngan korang, please be remaja boleh k..
hikhik..

ok, aku stat crita pasal bob n nen..
actually, aku kadang2 jeles jg ngan value relationship dorang nih..
ssh maw digambarkan mcm mn tight nya dorang ni..
life depend to each other..
painfullness kan kalo one of them hilang??
ceh~~

dorang ni mcm gula2 getah la senang cakap..
tarik cam mn pn, last skali cantum balik.
aku kadang2 jeles la..
aku pn maw dpt seorang yg mcm 2..
aku ada jg la, tp kami xmcm dorang, yg bole sama2 selalu..
even aku sll ngan dorang, n aku rasa dorang pn pentingkn aku jg kn??(kalo x, malu aku!!)

aku selalu jeles..
jeles yg aku susah maw gambar kan..

life dorang, ssh maw digambar kan..
hidup yg penuh jelingan mat2 rempit,
hidup yg penuh "peewitt"an,
hidup yg penuh bias,
hidup yg tertekan,
hidup yg penuh linangan air mata(ceh2 ayat penyair)

tp still bole hidup cam orang yg senang lenang,
aku syg dorang sbb dorang kuat..
aku maw jadi mcm dorang..
maw dengan dorang for the rest of my life..
bole kah??bole kan??

roro..
yg sangat cintakan unisel ni..
even orang ckp apa pn, dia still defend unisel ni..
hahahaha..
mmg xbole disangkal lah apa yg orang around us yg sama2 menimba ilmu di sini,
smua ckp "unihell"..
aku sendiri pn sll ckp cam 2..
aku salah kah??
tp ro, masing2 ada pendapat dorang sendiri, temasuk aku..
banyak benda yg kita mesti fikirkan..
satisfaction..betul kan???


apa yg penting, i'll finally ckp yg aku syg dorang semua..
dorang semua the best..

mmg betul kata nen,
kita buat yg pelik sikit, orang pandang hina..
dorang xpernah buat kah??
dorang malaikat kah??
anak dorang tabligh kah??

satisfaction..ulang suara SATISFACTION..
hidup kita bergantung dgn tu semua..
kalo kita xsatisfied, semua benda buruk, semua benda jahil..
betul kan ro??

apa yg aku jumpa selama aku dgn dorang,adalah kehidupan sebenar..
apa yg kami buat, adalah kami yg sebenar..
tiada ditokok tambah nilainya..
adalah sama apa yg kami lakukan..
mmg itu lah yg kami maw..
mmg itulah destination kami..

merokok??
korek lubang hidung??
lari2 di shoping complex??
mencarut2??
memekak??
bising??


kami bukan tunjuk perasaan, tp itulah cara penyampaian yg kami puas hati dengan apa yg kami buat..
itu semua adalah "KAMI"..

orang yg hanya taw ckp, "oi, jgn buat tu..jgn buat ni,buat begini,bla bla bla.."
damn, dorang 2 apa??
malaikat??
tuhan??

pukimak its the real answer..

kami bukan xpentingkan orang sekeliling, tp kami hanya suarakan kepuasaan, keinginan kami sebagai rakyat yg bebas..
kami bising tu samakah mcm merompak??
kami korek lubang hidung samakah mcm kami rogol orang, taw kami korek kubur orang??
kami isap rokok depan2 orang ramai(for those girl) samakah mcm kami makan harta anak yatim??

kamikah yg berdosa??
mana letaknya kebebasan sebagai rakyat yg bebas??
malaysia negara bebas kan??
kenapa di USA, maki presiden dorang tidak buat apa2??
sebab dorang rakyat yg bebas..
pikir positive la kawan..
jgn terkurung dlm panties mak bapak k..
kluar la..


belajar tinggi2, tp IQ rendah..
buang dlm tong sampah la sijil 2..

pernah kah orang sekeliling tu fikir, apa yg kami buat dari segi positive???
kami gembira, dorang susahkah??
jgn samakan kami mcm individu yg hidu gam sbb ketawa kuat2..
k..

erm..
penat plak menaip ni..
adeh..

banyak ckp banyak dosa, banyak komen banyak maki..

jadi,

makan ubi dengan selipar,
nasi digoreng dlm seluar dalam,
biar mulut celupar,
asal jgn isap gam..

BABI...


-jOOp_travish-

hidup dalam bola !!!

salam..

hari ini macam biasa..
td baru pasa exam..Organization Behavior..
quite ok la.
in de middle..2 jwpan aku sapa yg tanya pasal paper td..
hope ok la..

apa lagi r??
owh 28hb ni aku balik sabah..adoi xsabar ni..
anak buah ngan abg ku maw kawin..
sorang 8hb aug, n sorang 15hb aug...

erm..
birthday ku pn dekat uda ni..
apa yg jadi ya???
Bamyak btul kemungkinan dlm hidup kn??
aku teringat la kisah dlm keta nen ari 2..
aku ada ckp ngan dia,
"hidup kita ni mcm dlm bola..ada jln kluar, tp kita tidak dpt kluar..terkurung melantun dlm bola 2."

payah kan maw describe maksudnya??


aku sebenarnya excited maw balik ni..
setelah hampir 8 bulan xbalik..
apa ada sana??
apa2 hal nnt aku update k..

jumaat last paper..
yehaaa..


salam

sincerely,
-jOOp_travish-

Thursday, July 16, 2009

people around us !!!


salam....

good morning to all..
apa aku maw type ni??
erm...ok..

aku dpt komen dari seorang kwn..
ok..dlm ni aku maw katakan yg kwn mmg sangat penting..
and people around us jg sangat penting..
there is some of things kita mesti pikir utk natural kn hidup kita sendiri, kawan dan people around us tu..
jadi kita kena la pandai bahagikan apa yg mesti kita bahagikan..
actually, respect people around us just such a thing sometimes..
we do care about them, but do you ever think that do they respect us?
since people around us just know how to blame us, so no point to us to respect them..this is must be right kan??

ok..
let say la, kalau kamu senang, mesti ramai kan yg rapat???
dan bila kamu sedih dan ada masalah, ramai kah yg datang tuk bagi bantuan?
tidak kn???

dalam konteks ni(bajet ahli palsapah), kita yg kena main peranan dlm memilih kawan..
so bagi aku, people yg aku boleh panggil sahabat sj yg involve dlm hidup aku..
kawan yg just for profit, msti kita singkirkan jauh2..
dorang tu lagi sial dari gunting dalam lipatan..dan dorang lagi teruk dari taik hidung yg menykat pernafasan kita !!!


penting bagi kita semua ni..
sbb ini la yg menunjuk kan kita jalan kehidupan yg sebenar..
so be aware things ni..


ini pasal kehidupan kita..
kita yg mesti tentukan..

ok..
thanks to sandra hakim...




That’s What Friends Are For

And I never thought I’d feel this way
And as far as I’m concerned
I’m glad I got the chance to say
That I do believe I love you

And if I should ever go away
Well then close your eyes and try
To feel the way we do today
And then if you can remember

Keep smiling, keep shining
Knowing you can always count on me, for sure
That’s what friends are for
For good times and bad times
I’ll be on your side forever more
That’s what friends are for

Well you came in loving me
And now there’s so much more I see
And so by the way I thank you

Oh and then for the times when we’re apart
Well then close your eyes and know
The words are coming from my heart
And then if you can remember



wasalam..~~~



-joop_travis-

Sunday, July 12, 2009

sehari di mCdonald subang !!!

salam..

hari ini dan semalam, aku kuar lepaking dgn bear n bearies..
1st kami p tanjung karang sbb dorang ada event OAT d sana..
pas 2 aku p kL jln ngan kanda..
pas 2 p umah bob sbb maw naik genting..
td plak, lepak d subang..

banyak benda gila bila kami hangout together2..
kali ini mcdonald subang jadi sasaran..
starting, kami tgu sarah n laki dia sbb dia maw jmpa ima..
tp sikit pnya la lama kami tgu sampai kn banyak silent moment berlaku..
mcm biasa la kalo kami berkumpul, crita xputus2..
benda2 gilak xpayah ckp la..

agak lama juga la kami lepak..
crita2, makan, crita lagi, isap rokok dan crita lagi..
2 jah la sepanjang penungguan kami..

sebelom ari tu, kami naik genting kira2 kol 10pm la..
lepaking atas genting, tawaf 1 genting sbb maw cari tpt mkn..
lucu banget la..kami jah taw apa jadik mlm 2..
tp yg naik genting just aku, bob, nen, mia, roro, izhar, su, dan kanda..
seronok dan sgt2 sejuk..kabus pn banyak sampaikn jalan pn xnmpak dgn jelasnya..

apa2 pn, life 2 hari bersama, adalah moment yg sangat best...
kalo la anda berada bersama,
MUNGKIN,
1)ADA YG RASA KAMI GILA,
2)ADA YG RASA KAMI NI BANGSAT,
3)ADA YG RASA KAMI NI KURANG SIUMAN,
4)ADA YG RASA MAW JOIN KAMI SELAMA LAMANYA,
5)ADA YG MUNTAH,
6)ADA YG PENING,
7)ADA YG SAKIT JIWA,
8)ADA YG GIVE UP DGN GAYA KAMI,
9)ADA YG MEMAKI HAMUN,
10)ADA YG RASA MAW PUKUL KAMI SEMUA,
11)ADA YG RASA HORNY,
12)ADA YG CKP KAMI MCM ADIK BERADIK,
13)ADA YG RASA KAMI ANNOYING,
14)ADA YG MENYAMPAH,
15)ADA YG RASA PUKIMA,


tp, apa pn kami, 2 hal kami, dan hanya kami taw apa "persahabatan" kami..
dan hanya kami bole describe relationship kami sampai kami bole jadi sampai mcm apa yg kami buat..
dan apa yg kami buat, ada la diri kami yg sebenar, dan bukan jadi pretender yg berjaya..
kami tidak peduli apa orang maw ckp, apa orang maw pikir, truthfully, we dont give shit to each others, and we dont fak ur mom...
so, kalo anda rasa kami ni mcm menyampah, BAIK PEGI MAIN JAUH2 SEBELOM KAMI BUAT ANDA MACAM SAMPAH !!!
kami sangat gembira dgn diri dan "benda bodo" kami..sbb dgn ini la kami believe in each others between us for sure !!!


bear 'n' bearies
-joop_travis-

Thursday, July 9, 2009

salam...

aku sgt gembira 2 hari ni, even aku pnya assment cam banyak..
mmg pening..tp sebagai pelajar universiti(katanya), aku mesti hadapai dengan senyuman..

pertama, bunga matahari ku sudah balik dari umrah..
zeth, selamat pulang, dan thanks 4 all..
aku harap apa yg ko hajat kan selama p umrah jadi kenyataan..
aku sangat cemburu ko dapat p sana dulu dari aku..
hurmm...hehehe

kedua, aku dapat jumpa sahabat2 baik ku d unisel secara tidak disengajakan..
aku jmpa nennie, mea dan wan..dan ima, aku dpt msg dia...
aku rindu dorang SEKARANG..yg the rest, biar xdapt jmpa or msg tp dorang ttp dalam hati ku..
aku tertanya2 jg, dorang d mn?
sehatkah dorang?
tidur dgn nyenyakkah dorang?
sudah mkn kah belum?
dorang gembira ka?
keja2 dorang cam mn?

hurm..
persoalan demi persoalan..
tp apa pn dorang, aku ttp rndukan dorang smua..
dan doakan dorang smua selamat..

aminnn..


2 mggu lagi final exam..
dan yg pasti, aku blom prepare apa2 lagi..
mcm biasa lah..
tp aku akan cuba bt yg terbaik..

aku akan balik ke sabah...
hehehe..


ok chaw...
selamat pagi dunia..

-joop_travish-

bangsawan siti zulaikha !!!


pic ni aku ambil dari blog saudara ajijoi..
hehehehe...sori saudara ajijoi...





salam...
erm ini adalah gambar2 yg sempat terambil ole kamera hp ku..
so kalo ada yg xjelas 2, faham2 la..
3.2m jah..
huhuhuh

gambar2 ni mmg priceless..
banyak benda menceritakan pengalaman selama berada di perak selama seminggu..
banyak pahit manis yg kami lalui..
tp yg penting, kami dapat mempelajari tentang apa itu "teater bangsawan"..
dan itu tidak mudah...
dan hanya yg bernasib baik dpt taw apa itu "bangsawan"..
sangat rumit..
kadang2 sangat pelik..
dan kandang2 sangat pening dan sangat seronok..
itulah yg bestnya selama ada disana..


dan yg lagi2 penting, kami dapat menjayakan bansawan SITI ZULAIKHA, dgn penuh berjaya..
hahahah...

aku pulak dapat menyampaikan watak DATUK BENDAHARA NEGARA PANJI KAYANGAN, berkesan la agaknya..
hahhaha...

tp yg penting, aku sdh kluarkan apa yg diajar oleh pengajar2, dan segala ilmu yg aku ada, aku gabungkan, dan aku persembahkan dihadapan penonton yg sangat ramai pada mln itu..


bagi yg kurang percaya crita ku, kamu ble tgok sendiri blog yg ceritakan pasal bangsawan siti zulaikha ni, dari penonton yg ada pada malam itu..
ajijoi.blogspot.com....

dan aku mmg sedar, banyak kelemahan yg kami ada dlm pementasan 2, dan pada yg belum taw lagi, kami semua adalah "newcomer" dan baru sekali itu mementaskan teater bangsawan..

so, aku bukan mempertahankan diri, tapi kami yg sangat cetek pengalaman dan ilmu, sekadar dapat memberikan yg terbaik bagi kami..
di mata orang, kami tidak peduli..
itu yg selalu dikatakan ole saudara JEBAT..

ok..
thanks 2 jebat..
walaupn kami mengalami tekanan dalaman selama berada di sana,
expecially, gangguan mentel OTC (kami jah taw sapa), kes hp hilang, tpt tinggal yg kurang selesa, pengangkutan yg tiada, dan tekanan perasaan..
sapa yg terasa 2, faham2 la..
tp keseluruhannya, aku bangga menjayakan BANGSAWAN SITI ZULAIKHA...

THANKS !!!




-joop_travis-

Sunday, July 5, 2009

bansawan siti zulaikha berjaya !!!

salam....

1st of all thanks to Allah the almighty god,
i still can breath smoothly without something block my nose hole..
hahahah...

erm...
crita apa aku maw stat ya?!!

ok crita pasal teater..
mgu lepas aku tgal semimggu d perak..
taman budaya,ipoh,perak..
poskod aku lupa..

seminggu tu la life aku hanya tuk teater sahaja...
sampai 24hb d perak..
n trs ada latihan..
aku cukup kagum masa 2, sbb smua budak2 teater perak melakonkan watak dgn berkesan skali..
pada masa 2, aku rasakan yg aku ni sgt2 lemah utk belakon mcm dorang..
tp aku taw, aku jg watak penting..
so aku msti bt yg terbaik..
tgl d hotel tambun inn for 3 days..
mmg sgt fit life masa 2..
bangun, siap trs p taman budaya, latihan sampai ptg..
rehat kjp, sambung sampai pukul 12-2 pagi..
balik tidur.
esoknya pn sama.
rutin harian mmg itu jak la.


banyak yg kami diajar cara membawa watak dgn berkesan..
tenaga pengajar yg tegas smasa latihan, n sgt klakar bila freetime..
thanks to JEBAT for all the things yg beliau telah tunjuk ajarkn..

hari perfom..
sgt2 takut masa 2..
tapi nasib baik la aku pnya babak, ialah babak akhir.
iaitu babak 8..
jadi aku dpt tenangkan diri..

sebelom perform 2, ptg bob ada kol..
aku taw perangai dia, suka main2..
jadi aku menganggap diorang akn bt surprise dan dtg tgok aku perform..
aku jadi kan 2 sbgai penguat semangat tuk perform yg terbaik..
tp dorang xdtg..
mmg frust jg la.
tp maw bt mcm mn.
dorang ada keja masing2..
n aku taw ipoh 2 jauh..
aku xpenah marah dorang.
yg penting, aku jadikan dorang sbgai penguat semangat ku tuk perform yg terbaik..
tanks 2 all..

aku ckp cam 2 bkn maw minta simpati dari dorang..
just maw dorang taw yg dorang 2 sgt2 penting..
akhirnya dpt menjayakan pementasan "bangsawan siti zulaikha"..
dan yg happynya, kami dpt pecah panggung, yg bermaksud, panggung penuh sesak.
hahahaha...


gambar2 aku ada..
tp xbanyak la.
lagi pwn dlm hp.
n blutut ke laptop, ada problem.
so nnt ada masa aku masuk kn la..


ni crita teater...

Sunday, June 21, 2009

belajar, bkn buruh kasar !!!!

salam pada smua clique yg baca blog ni...
first of all, thanks to ALLAH the Almighty GOD, sbb sampai skrg masi bagi peluang aku benafas di dunia yg sgt2 indah..(ceh ayat bajet2 tabligh)

erm story aku kali ni, lebih pasal teater yg td kami bt rehearsal tgh ari td sampai ke ptg..
erm lepas abis ja td, ramai budak2 unisel yg xpuas ati ngan mutu yg ditunjuk kn oleh pembantu sutradara, iaitu aduka..
ok..mmg kami tidak pandai dlm lakonan..
tp kami sdh mention about that from the first time we in..
kami bkn bodoh, kami bole blajar..
apa guna kami mencuba kalo dorang xble bagi tunjuk ajar yg betul.
tp bagi aku, 2 smua bkn salah dorang..
aku taw, dorang under pressure sbb tarikh pefom 30hb..
tgl beberapa hari shj lagi..
smua baru berada pada tahap permulaaan...
so, tidak mudah tuk kami sbgai "warga baru" @ newcomer dlm bidang teater ni, dianggap sbgai orang yg penah belakon teater sbanyak 18juta kali.
so kami masih baru..
jadi kami perlukan tunjuk ajar yg betul.
kami bkn maw diajar mcm mengajar bayi 2 bulan bejalan sendiri..
tp kami maw kn cara yg betul.

kami mmg cetek dlm hal ini, so xble la bt mcm 2..
td sorang dari kami uda terasa hati ngan sorang tenaga pengajar ni..
kami yg lain pn sama jg..
tp kami xble bt apa2..
juz ble folow..sbb kami anggap dia lagi taw cara didik kami dgn btul.
bt keja under preasure, bkn bawak semua jadi preasure.
banyak hal yg xmenyenangkn hati.
tp kami diam kn..
sbb "rasa hormat" kami masi kekal bertahan mengalahkn emosi...


kami tahu, dan aku sgt pasti, budak2 dari ipoh 2 mmg berbakat..
tp jgn la bt kami sama mcm dorang.
kami mmg ble blajar..
tp myb amek masa..
this is not the way how we wanna growing up the human self-confidence..
kami jadi lagi becelaru.

contoh td, aku hafal dialog, tp oleh sbb aku disuruh pegang watak secara mengejut, trs kaku..
smua jadi kaku..
tp aku dapat hadle dlm masa yg singkat..
hurmm..

ok la..
crita panjang2 lagi sakit hati..
yg pasti ahad ni apa lagi perasaan yg kami "belajar"..????

tenang dan try to be cool..
depankan akal, bukan emosi(kata2 c zeth)

k..
arios amigos..


-joop_travis-

Friday, June 19, 2009

wajah baru !!!


ni adalah wajah terbaru selepas aku potong rambut..
hahahaha..
gambar2 ni diambil di hostel unisel berdaftar A1-4F-01-03, bertarikh 17 jun 2009, antara 7.30pm-8.30pm...[;p]
bole tahan jugala gedik santai bersama elly+khanda...


-joop_travis-

my soul !!


we are so proud to be scout boys...
no matter what you people think about us, we still proud..!!

kami berpengakap selagi kami ma
sih hidup...
sekali berpengakap, selamanya berpengakap...

aku jumpa diri aku selama ak
u berpengakap selama hampir 13 tahun berpengakap...
aku jadi semakin berani berhadapan dgn orang2, aku semakin percaya pada diri, aku semakin yakin dgn kebolehan diri, aku
semakin mempercayai prinsip diri, aku semakin percaya atas nama persahabatan, aku semakin berani menuju masa depan, dan aku semakin berani utk mengatakan, aku akan trs berpengakap..

selama aku berpengakap, expecially bila aku start join pengakap di unisel+seputeh, aku dididik menjadi seorang yg mgkin aku boleh banggakan diri ku..
aku jmpa kawan2 sejati ku, ijat aka bob(dikalangan budak2 unisel), paiz, dan paan...
dorang cukup banyak mengajar aku menjadi seorang pengakap yg sebenarnya..
thanks to Bear Rovers+bearies...
selama itu juga la, aku jmpa kawan2 lain,
yg sekarang sahabat baik ku, ima,wan,nen,roro,md,arip xfm(bkn arip pelempang), mea, dan bobo....thanks again to u'll.
i want to all of them know, that i really2 love them damm much!!!!



banyak benda yg kami kongsi sama2...
dan ada benda juga yg kami simpan,
kami senang bercakap, menjadi pendengar, tpt mengadu, tpt mnta pendapat, dan mcm2 lagi..
dan kami bole menjadi 1 kumpulan yg "heboq"+vague...
hahahha..(kan bear n bearies)

tiap masa aku maw dgn dorng, tiap hari gembira ku, aku maw share dgn dorang, dan tiap tangis ku adalah bersama dorang smua...

once again, thanks to be my "hard click"...






-joop_travis-

Tuesday, June 16, 2009









zeth angel...
banyak cerita pasal dia..dialah sahabat sejati ku sampai mati..
dialah sisterhood ku..

dia banyak bagi aku semangat dlm hidup ni..
sgt banyak pasal dia..
dia nakal, dia gedik, dia celupar, dia jahat, dia baik, dia suka kutuk aku, dia suka bt keputusan sendiri, dia serabai, dia cantik, dia comel, dia suka mengadu ngan aku, dia syg aku, dia kuat, suka cari pasal ngan aku, suka ketawa, suka kutuk orang, suka menyanyi, suka avril, suka pantai, dia syg famlynya, dia pandai masak sikit2, dia suka dragon, dia suka katun sincan, dia suka nightmare, dia suka online, suka bangun lewat, suka tidur lewat, dia bijak, dia suka kumis, dia suka kucing, dia jahat ngan anak buahnya, dia suka kereta kembaranya, dia suka kreta yg mcm lipas(aku lupa brand kreta 2), dia degil, dia suka tshirt kaler2, dia suka coverse, dia suka gaara, dia suka ungu, dia suka letto, dia x suka orang ckp pasal dia, dia xsuka orang komen pasal dia, dia keras kepala, dia bagi aku nama travis, dia suka kaler itam n putih, dia bagi aku email yg aku guna sekarang, dia bedengkur tym tidur(tp ttp ckp aku yg bedengkur), dia syg kawan2nya, dia suka polkadot, dia suka p becuti, dia suka barcelona, dia suka ambil gambar sendiri, dia pendengar yg baik, dia faham aku(xsmua la), dia suka a new things, dia suka shoping, dia suka music damm much, dia SAHABATKU...
banyak lagi pasal dia yg bole menginterestingkn sapa2 pn kalo kenal dia..


apa pun dia, dia ttp aku, and aku ttp dia..
kami sahabat baik !!!!

jooptravis+zethangel=kami

kenyataan yg aku pasti !!!

salam to all..
first thing that i was think about here, i never be the same nowadays..
truthfully, its to harder then everything i have done before more then this..
i try to be tough to be here,
i try to be faithful to be there..

what should i do if i never be in this fearful situation??
I'll be the same..the long time ago joop !!!
such as killing me softly, no one was aware who the joop now !!! isnt??

i learn a lot of things along this confusion way..
sometimes i be pretender,
sometimes i proud to be me,
sometimes i dont care about anything,
sometimes i do care about other things,
and i always careless about such a damn thing there..
i let the old panorama going within the rhythm of breeze..

kenyataan yg pasti,
aku banyak sakit sepanjang jln ini..
aku banyak jumpa benda2 yg mungkin ramai yg tidak dpt trima kenyataan itu..
aku mesti kuat, aku mesti berani...

banyak benda yg aku mesti tinggal kn di belakang,
banyak benda aku mesti ambil sepanjang perjalanan di hadapan..

kawan smua bt aku jadi kuat,
kawan2 bt aku jadi sehebat ini..
aku sgt menghargainya..

aku taw, suatu hari nnt aku akan pulang dan membawa sesuatu yg aku bole banggakan sepanjang hidup ku akan dtg..
mgkin "kebanggaan" itu, orng akan tertanya2 bgaimana maw dptkannya..
aku pasti...

aku tidak pernah berjanji akan itu,
tp aku pasti akan kenyataan itu..
janji hanya sesuatu yg membeban kn kita..
jadi biarkan kita sahaja yg tentu kan pada diri kita sebelum kita buktikan pada orang lain..
percaya pada diri, bangga kepada apa yg kita miliki..
dan ia pasti kekal utk selamanya..

biar kita sakit, yg penting kita bole trs melompat lagi tinggi lepas kita jatuh..
sekian bebelan utk pagi ini.. !!!

arios..

-joop_travis-

Sunday, June 14, 2009

sahabat warna warni..

hye oOO..
salam..

aku baru jah update blog ni..
skrng nmpk lagi ceria dan bergaya..
hahaha..

ima ko tgok blog ni..
aku berjaya..hahaha

apa pn, bkn keindahan yg aku maw sampai kan,
tp apa yg aku maw sampaikn lagi penting..

warna2 ceria ni adalah sbgai tanda warna warni hidup aku skrg, coz aku rasa aku sgt2 happy..
firstly, sbb aku ada kwn2 yg besh,..
zeth, bob, ima, nen, wan, roro, mea, bobo, paan, paiz(lama xjmpa ko),dyana, palie aka kicap, ajieb, abu, simi, som, kanda, elly, hana, kerol, apit, samSOUL, kerabat rumah BB, dan ramai lagi la..
yg xtersebut 2 aku mntak maap banyak2..aku lupa..
tp kamu smua 2 penting dlm hidup ku..
jgn pikir xda dlm ni kamu xpenting..
dan bt yg xpenting dlm hiudp ku, pikir2 la sendiri..

aku syg kawan2 ku !!!

cukup hebat !!!

banyak benda aku belajar hari ni !!!
ada yg sakit, ada ygcukup hebat...

pasionatelly, aku skrg pcaya banyak benda kita tidak bole trima ikut kita ja..
kdng2 kalau salah langkah, sgt dlm kita jatuh..
n kalo kita choose the right way, we'll lift up util xda sapa2 bole capai..
hurm..dlm maksud beta..!!!haha

benda betul bole jadi salah kalo kita tidak tegak kn,
benda salah bole jadi betul kalo kita tegak kn jg..
banyak jalan yg bole kita ikut..
hanya hati n gerak kaki yg tentukan..

fikir dan renung2 kan...

kita ibarat dalam bola,
melantun2 tanpa arah..
ada jln kluar, tp kita ttp tidak dpt kluar..

kdng2 ada benda kita hanya dpt lihat..
kita rasa itu sudah cukup hebat...
tp kita ttp lupa, alangkah hebat n berjayanya kita kalo kita dpat capai benda tu kn?!!
(pepatah ni aku pernah ckp ngan nen...n aku rasa aku pn maw pegang !!!

yehaaaa !!!!



-joop_travis-

Saturday, June 13, 2009

apa ya??(aku tgh berfikir apa yg aku maw merapu ni !!)

ok stat..1 2 3..

skrng aku d hostel ni..
jam 3.04am/ari sabtu...
pagi nnt aku ngan kwn2 maw gerak p johor sbb salah sorang kwn maw kawin..
tp 2 cerita kawin la..

aku skrng try ikut teater..aku pegang watak pembersar..try ma best la..

apa lagi ya???
ok..
smlm ada la sorang ni maw bawak aku kapel..
aku ok ngan dia..xda mslah..
dia pn sgt baik bagi aku..
tp aku blom ble go on lagi la..
sbb aku malas maw pikir2 benda yg mcm 2 lagi..
aku rasa aku sgt2 selesa dlm keadaan mcm ni..
n aku rasa mls la maw pikir benda2 2 lagi...
tutup crita pasal 2..

tp aku chat ngan roro, dorang suma pegi uma ima d banting..
ijat, nen, ima, roro, bobo, kerol, din ngan sapa lagi aku kurang pasti..
tp aku mcm jeles jgak la..
aku rasa msti dorang sgt epi skrg..
n aku rindu dorang skrg..
aku ingat tym sarah kawin..
hurmm..
sgt best masa 2..

aku mmg suka pantai..
sgt senang ati aku, bila aku bole berada di tepi pantai tym petang taw mlm..
aku maw sgt 1 ari nnt, aku dpt pegi ngan "gf" jln d tepi pantai tym mlm..
sgt maw benda 2..2 impian yg aku blom capai lagi la..
hahaha..

erm 2 dulu la..
xda yg interesting lagi aku maw crita..
k check it out soon..

bye2

-joop_travis-

Tuesday, June 9, 2009

percaya pada diri !!!


smlm "bespren " aku bagi aku dgr lagu baru(tp dia ckp lama), nama band 2 Mayday Parade.. lagu2 band 2 shangat best..
antaranya yg menarik minat aku utk mendgr lagu 2 again and again till the end, ialah Misereble at best...
lagu 2 besh maw mampos..
aku dgr lagu 2 dari stat aku donlod sampai la skrng..
hehehe

pic sebelah ni, pic tym aku join famly ajib g holiday d Port Dickson...kami try membentuk something dari bentuk kaki..(apa aku merepek ni?)

aku suka pic 2 sbnarnya..
2 yg aku masuk kn dlm blog aku ni..
besh la PD..
aku uda pegi 2 kali...tp trip yg besh is the 1st aku pegi la..
sbb aku pegi ngan kwn2..ramai jg masa 2..
kejap lagi aku ada casting utk belakaon teater, invited by mber aku jg...teater 2 under unisel+perapak(xtaw betul ka x ni) tp club teater perak la..

aku baru maw casting la..erm aku try jah la..xtaw lagi..
pegi jak la..dlm kol 9pm jap lagi..

kebenarannya belum pasti lagi..
aku try dulu mlm ni..
hahaha..

k chiaw..!!!
erm...
ni 1st story yg aku letak dlm blog aku ni..
td aku ada mslh pasal pasword aku..
lupa2..
hahahah..

ok..
dlm blog ni aku maw tulis apa jah yg aku suka..
sbb aku mmg suka mengarut2..

ok..blog ni adalah bertindak balas dari perasaan aku yg menginginkan tpt utk aku meluah sgala2
yg aku maw luahkn..
mcm2..

aku skrg d hostel unisel..
da masuk sem 8 aku d unisel ni..
sptutnya aku last sem, pada sm depan..
tp sedikit frustrated sbb aku "terpaksa" tambah 1 sem lagi utk cover yg lepas2...

aku sedikit happy la skrg..kurang masalah yg aku hadapi..
just yg bt aku sedikit tidak puas hati dlm hidup skrg adalah, aku mempunyai penyakit misteri(tipu) that is penyakit gatal2 yg aku hadapi hampir setahun lalu..
suntik? makan ubat? pegi klinik? hospital?
smua mengecewakan..diharap sapa2 yg taw cara mengubati, bole la komen aku dlm blog ni..
k..

aku da maw abis study d unisel ni..
mcm2 benda aku blajar selama aku berada di unisel ni..
ada yg baik, ada jg yg buruk..
tp banyak yg baik la actualy..

yg paling best, aku dpt jmpa kwn2 yg sangat best..
keren bangat dech..aku besyukur la..
aku rasa kamu taw sapa2 yg aku maksud kn..
u know ur right !!!

kjp lagi aku ada class..1st class bagi sem ni..
aku baru masuk la..bkn 1st class..hahahah..
k..aku bersiap sedia dulu..
tadaaa...


-joop_travis-