About Me

My photo
sandakan,, Sabah, Malaysia
life is getting harder and harder today and after. which is, only we know how pretending we are. be more mature to avoiding the shit given to your life being, shut the dramatic life, live your life fellas !

Sunday, September 20, 2009

raya punya cerita..

salam2..

selamat hari raya maap zahi dan zahir(yg batin 2 yg ada kene mengena jah k)..


first of all, aku maw meminta maaf kepada smua yg membaca blog aku ni, sekirangya aku ada buat kamu smua termakan hati, terkecik hati, terpanas hati, termaki, terkencing, terberak, dan ter2 smua la yg salah di sisi agama dan budaya kita..
aku mohon ampun 20 jari kaki dan tangan mohon kemaafan dari hujung kaki hingga ke hujung dunia..kadang2 aku tidak sedar yang aku buat salah..
aku juga manusia biasa yang biasa melakukan kesilapan..

cakap pasal raya, aku sebenarnya masih lagi menepek d subang runah anak buah aku ni..
orang p sembayang raya, aku tengok movie..
orang makan ketupat dan rendang, aku makan roti+coke..
orang pegi ziarah, aku tidur..

smua lain dari 10-15 taun dulu..
dimana aku sangatla excited bila raya maw tiba..
macam xpernah sambut raya sebelom 2..
baju raya wajib ada..
dalam kepala otak, brapa aku dapat duit raya taun ni?pun wajib..
mercun, lagi la wajib...

tapi sayangnya itu 10-15 taun dulu, tp bukan sekarang..
ini adalah taun kedua aku beraya di perantauan..
sadis? sedih? tu sudah sememangnya la..

tp yg sebenarnya, sama jah..
"RAYA" tidak lagi seperti dulu..
semuanya biasa..
aku tidak lagi memikirkan hal baju raya wajib ka tidak??(sunat la kononnya)
duit raya??(masi pikir la hahahaha)tp aku yakin tu kjp lagi akan hilang bila aku uda keja)
mercun??(out of date)
tua uda takut putus jari..xpasal2 lagi maw buat kad o.k.u..hahaha..

mmg banyak beza dulu dan sekarang..
aku bukan tidak happy idup sekarang, tp just hav a different between dulu dan sekarang..

balik raya, rumah nampak kosong..
mama ku uda tiada,
anak2 buah makin bertimbun2,(tapi aku sayang dorang smua)
aku makin besar dan tua(tp ttp cute hahha)
rumah uda berubah..

hei..
kadang2 aku mengeluh dgn perasaan ni..
kenapa manusia bole berubah bgni??
knpa perasaan selalu berubah..
i realiza that a lot of things keep changing through spinning the life..
but im confuse how long we can still stand up to face this feeling??

im full of joy before??
where them all??
where should i find it back??
i wan it?? all of that "joy"...

im tired pretend to be happy but in my heart screaming to the joy, where it been gone??

prayfully....

-joop_travis-

Tuesday, September 8, 2009

video

salam2..
Banyak benda yg jadi last weekend..
seperti biasala,
aku,bob,nen,ima,wan g umah arip lepak abiskan weekend..
roro n bobo ofcoz la ada sana, sbb sebelah jah umah dorang..

erm..
kami mcm biasa, akan happy bila smua ada..
p shoping, tgok wayang, bt vc, buka sama2, sahur, main game, beborak2..
2 smua sgt2 happy..
tp dalam happy2 tu, ada jg benda yg tidak menyenangkan hati dan otak senget kami..
emosi..
perasaan..
gangguan perasaan..
gangguan mental..

erm...
banyak jg la..
HAPPY YANG TERUK !!!


tp apa pn kesudahannya, kami sgt2 happy dapat spend time sama2, smua ada, bt apa yg kami suka..
even ada yg ckp belakang,
rasa tidak bedosa ka tinggal serumah ngan laki pompuan yg bukan muhrim???
kesimpulannya, kami sdh mcm adik beradik..
even tngal serumah, kami xbuat perkara keji tau sewaktu dengannya..
tp, kenapa tidak ANDA DILUAR SANA mempertikaikan, yg duduk DAMN JAUH MCM PUKIMA, tp still bt benda2 yg cam haram jadah???

mn otak anda???
mn minda waras anda???
dont talk shit if already eat shit muthafucker!!!

aku sakit hati bila ada orang yg ckp belakang pasal aku dgn kwn2 yg aku anggap dorang "sibling"...dorang kwn, tp aku angap "sibling", skali lagi "SIBLING"..

patut ka aku diam??
patut ka aku senyum??
ANDA BAGAIMANA??

love games,

-joop_travis-

Friday, September 4, 2009

banyak mana kasihmu pada ibumu??











Bila seronok, aku cari....pasanganku
Bila sedih, aku cari....Mak
Bila berjaya, aku ceritakan pada....pasanganku
Bila gagal, aku ceritakan pada....Mak
Bila bahagia, aku peluk erat....pasanganku
Bila berduka, aku peluk erat....Emakku
Bila nak bercuti, aku bawa....pasanganku
Bila sibuk, aku hantar anak ke rumah....Mak
Bila sambut valentine.. Aku bagi hadiah pada pasanganku
Bila sambut hari ibu...aku cuma dapat ucapkan "Selamat Hari Ibu"


Selalu..
aku ingat pasanganku
Selalu..
Mak ingat kat aku


Bila-bila...
aku akan talipon pasanganku
Entah bila...
aku nak talipon Mak
Selalu...
aku belikan hadiah untuk pasanganku
Entah bila...
aku nak belikan hadiah untuk Emak



Renungkan:

"Kalau kau sudah habis belajar dan berkerja...
bolehkah kau kirim wang untuk Mak?
Mak bukan nak banyak... lima puluh ringgit sebulan pun cukuplah".
Berderai air mata jika kita mendengarnya........
Tapi kalau Mak sudah tiada..........
MAKKKKK...RINDU MAK.... RINDU SANGAT....


Berapa ramai yang sanggup menyuapkan ibunya....
berapa ramai yang sanggup mencuci muntah ibunya.....
berapa ramai yang sanggup. mengantikan lampin ibunya.....
berapa ramai yang sanggup..... membersihkan najis ibunya.......
berapa ramai yang sanggup....... membuang ulat dan membersihkan luka kudis ibunya....
berapa ramai yang sanggup berhenti kerja untuk menjaga ibunya.....
Dan akhir sekali berapa ramai yang sembahyang JENAZAH ibunya......
dan berapa banyak yg membacakan yasin utk ibu di pusara ibunya..??

jgn menyesali bila ianya sdh pergi meninggalkan kamu..

nasihat dan pesanan dari yg ikhlas dan sdh tiada ibu..
sayangi dan cintailah ibu2 anda...
-joop_travis-

Tuesday, September 1, 2009

empty !!!

pening, gilak..
dlm keadaan bgni la aku paling malas..
sakit, lenah, lemau, pukima..
smua ada..
rasa yg mencabar, menguji..
mcm2 aku bt smua xkena..
apa salah ku??
apa dosa ku??
aku mmg dicipta utk jadi bgni ka??
aku try harder mn pn sama jak.
aku berkorban manapn, sama jak..


sakit sgt2..
sapa dpt rasa??
ada orang yg maw ambil ni smua dari aku ka??
ada orang peduli??

knpa ssh sgt org maw hargai apa yg aku buat??
mcm sial...
bodoh cam bodoh..
hanjing.

aku xbole berpikir dgn bgs skrg..
otak mcm sibai !!

"logout"