About Me

My photo
sandakan,, Sabah, Malaysia
life is getting harder and harder today and after. which is, only we know how pretending we are. be more mature to avoiding the shit given to your life being, shut the dramatic life, live your life fellas !

Saturday, December 18, 2010

l a t e s t !

latest?
talk about something latest, yes its latest and its new one who's you suppose to know about me!
im still me!
the loser one and the nothing at all!

for the 1st time aku conteng blog ni lagi lepas aku dtg ke tanah semenanjung ni!
its been a month++ i've been here rasanya!
since 10hb 10..ka 11?
adoi tarikh pun lupa..

aku datang sini, 1st mmg utk konvo, and the same time, aku jg maw jauh dari semua perkara yg mengkusutkan kepala hotak aku..
aku bukan lari dari keadaan atau takut menghadapi kenyataan, tapi aku pergi jauh utk memuaskan hati semua orang, bair semuanya bebas dari rasa terhimpit!
yes semua terhimpit sebab aku.. dan mungkin aku sendiri rasa terhimpit!
yang pasti aku banyak himpit orang orang!
at least aku di sini, biarlah aku tanggung semuanya sendiri!
aku, joop, jup, jupri akan tanggung semuanya!
yeah!~
tapi sama jg! apa ah? apa yg kurang?

otak sama jg makin beserabut!
keja pn blum dapat2 lagi..sabar la!

skrang pulak tgh demam! adoilah!
hari hari jgn cakap lah! bosan!
adalah jg dalam seminggu aku di rumah jak! tidur memanjang..bangun makan, berak, isap rokok, tgok tv, lepas tu tidur balik! mandi bole kira berapa kali seminggu tu! mcm haram jg la! teruk!

Ada satu hari tu, aku bangun, sdh plan la mau keluar p main futsal..
siap siap semua.. lepas tu rasa mau muntah! hilang selera makan kejap.
yang paling hairan, aku rasa macam dalam mimpi biarpun aku berkali kali sedarkan diriku sendiri yang ini bukan mimpi..

aku sedar, tp aku sendiri tidak faham!
seems like you've been at the someplace that you never recognize where, what time, since when!! blur gila aku time tu!
mengucap banyak kali, curious pasal famly, kawan kawan, dan macam2 la.
kemudian aku baring kejap! try to rileks la konon!
ok la kejap, pas tu datang balik!
arghhh!!

tu antara pengalaman yg pelik la last week!

kemudian aku macam tersedar kejap..(hari yg lain la)
aku terlalu jauh dgn tuhan sebenarnya ni!
aku selalu rasa yg aku semakin hampir dgn kematian.
bkn buat buat, tapi terasa.. yes, its a good news takut pasal mati..
contoh, badan sangat lemah, sakit datang, otak berpusing pusing!
tapi aku belum bersedia lagi utk itu!
urghh! takut oi!!
mati yg buat aku happy sebab aku mungkin dapat jumpa mak aku balik!
jumpa tuhan dan semuanya! adoi aku betul betul, bukan pancing undi!

aku terpikir nak balik cam dulu..jauh sgt aku ni!
aku cubalah! mungkin sebab tu tuhan tutup pintu rezeki aku..
semua jadi uncontrollable, and go with the flow!
but the worse thing is, the "flow" is isnt the right way what i fight about since dulu dulu!
wtf!

the latest me,
aku try jadi yg terrrbaru lah!
aku betul betul hilang tempat bergantung sekarang!
hurm!

habis dakwat!
see ya next time!

Tuesday, November 9, 2010

this is the last time!

banyak benda yg dilalui, mematangkan, menyakitkan, dan juga sgt mengembirakan..
tahun 2010 adalah tahun yg sangat menyakitkan!
tinggal la 2010..

jadikan la aku orang yang baru.. jauh dari semua ini..
jauh dari semua mimpi..
kenyataan yg aku sendiri susah utk menerimanya..ada kalanya aku sendiri tidak pasti siapakah aku? apa yg aku mahukan? apa yg ada di depan? dan macam2 lagi..

rasanya, hari ini adalah hari terakhir aku di sini..
semalam semua tmpt yg pernah mengukir kenangan indah antara aku dan dia, aku lewati, mungkin utk yg terakhir kalinya..
mungkin bukan sekarang, mungkin bukan esok..
tp aku pasti, satu hari nnt aku kembali utk pergi lagi..
sbb ada janji yg terukir di sana!


jikalau semalam ada lah terakhir kalinya, janji itu ttp tersimpan indah di sana!
xkan ada yg bisa menggantikan nya!

semuanya belum pasti, dan semuanya adalah mimpi kelmarin..
kenyataannya pati bukan sekarang..

mungkin apa yg aku janjikan aku xdpt tunaikan, kerana masih ada rasa hormatku, masih ada rasa syg ku utk tidak melakukannya..
jgn paksa aku utk melakukannya..sbb bila aku lakukannya, tiada penyesalan dlm diri ku..
aku mula hilang dari diriku sendiri..
aku butuh menjadi seseorang yg baru..terlalu lama aku begini, berulang2 kali begini..
aku hanya persimpangan!
dan bila ianya tiada kemanisan lagi, aku di campak ke sana sini..
begitukah aku?
aku merindui sahabat2 lama ku, dimana aku boleh tersenyum dan ketawa setiap nota yg terucap..bila aku dapat merasakannya lagi?
mungkin bkn sekarang, mungkin bukan esok..
tp semua ttp dlm hati..

keluarga semakin hari semakin jauh..
yes aku merasakan itu..
hanya ayah yg masi membuatkan kami terikat utk ttp bersatu..
dan percayalah bila ayah juga sdh tiada, semua pasti hilang..satu demi satu!
itu yg aku dapat rasakan..
di saat itu, aku btl2 merasakan aku sendiri juga akan hilang..
sebagaimana sekarang..

tuhan, dan bila semua saatnya sudah tiba, yakinlah diri ku, bahawa ibu ku tidak pernah jauh dari ku dari dulu sampai saat itu..
kerana aku sentiasa yakin ibu selalu ada di sisi!
ibu, aku sgt merinduimu, aku sgt menyanyangimu, tunggu la aku ibu..rasanya semakin dekat..trs la ada di sisi ku ibu..
hanya kau yg aku ada..dan aku tidak perlukan sapa2 lagi ibu..
tidak perlu sapa2..

cukup hanya Nama mu masih tersemat!
maafkan aku kerana perlu pergi jauh dari tanah kelahiranku, sbb disini mengungkit kesakitan!
biarlah aku pergi..
thanks sandakan!



sandakan in memorial!
6-08-1986---->10-11-2010

Monday, November 8, 2010

move on.

move on move on move on!

apa yang aku rasa sekarang? aku sendiri tidak taw cam mn maw ckp..
i've been dumbed and dumbed!
love is killing my life..

its so hard and so pitiful to be remember..
it is possible to move on? leave all those thing and dreams behind?
so coward!

i lose everything along my ways until now.
i lose myself..

from this now on, i'll fucked love until the day i bury fellas.
im sick, and im die for all people..
this is really sick..

i've sinner, loser and im who's should be blame..
no one can replace her for sure...
and no more LOVE!
keep it up joop!
girls sucks!

that's all..

death joop..

Thursday, November 4, 2010

INILAH DIA!

BIP - Struggle (Takkan Pernah)

Ditengah keramaian
Suara riuh rendahnya dunia
Dan kurasa sangat sepi
Hanya suaramu ingin kudengar di kesunyian ini
Dan memecah keheningannya

Kemanapun aku pergi
Tiada tempat bisa menghiburku
Akupun semakin sepi
Hangat pelukmu ingin kurasa dimalam yang dingin ini
Dan memecah kebekuannya

Takkan pernah kuberpikir berpaling darimu
Walau kesepian menyiksa
Tak sedikit ku merasa lelah denganmu
Walau kau tak ada disini

Diantara banyaknya manusia
Berpasangan dan berbagi rasa
Aku hanya menyaksikan
Hanya dirimu yang aku tunggu
Sampai kini ku bertahan
Dan menerima kenyataan



Ipang BIP - Sekali Lagi

kalau saja aku masih punya
kesempatan yang sama
atau semua yang pernah terjadi
bisa terulang lagi
tapi ternyata kesempatan yang ada
hanya sekali

sampai kini masih ku tunggu
datangnya keajaiban
yang mungkin saja bisa memberiku
waktu satu kali lagi
seandainya masih bisa kudapatkan
sekali lagi, satu kali lagi

reff: masih tertunda dan belum semua ku katakan
biar ku tunggu sampai kau kembali lagi di sini
harus kau dengar semua yang harus kau dengarkan
isi hatiku yang belum ku sampaikan

ternyata tak semudah itu keinginan bisa terjadi
tapi ku berharap semoga masih ada kesempatan
sekali lagi


-UNKNOWN JOOP-

Sunday, October 31, 2010

bla bla bla!

bla bla bla..
uwarghhh!! bosan gilak..simple matter pn jadi benda bodo!
aku semakin xpaham..
pening bosan menyampah dan macam macam perasaan bodo yg bodo lah..
senang crita..

xpaham lah..
itu jak la..

unknown joop

Tuesday, October 19, 2010

going better!

situation it seems like to be going better and better..
but somehow its going tougher and tougher.
to many things i was learned about about this life.

learned how much to appreciate people,
learned to appreciate time,
learned to appreciate to myself,
and so many more.

i love her, i need her, and only her.
this felling will never end now and last.

:)
z, i want you to know how much i love you, but the point is, which way is the problem.
i hope you know that.
:)

unknown joop

Sunday, October 10, 2010

she's the one.

It's really hard now..no more turning back..
no matter people see im smile all the time, but the true is, im hurting, damn hurt!
i be in this way for a long time, its been so much better and sick situations..


im looking different?
yes im pretend..im trying to be cool, chill and FAKing smile, but, it's really sick..
i miss her, i need her and i want her...
but how?

DAMN IT!

no matter how hard i try, its come and come more closed to me!

yes, u are the one, u are the one i need..
marry? FUCK OFF!
i cant thinking bout that. if that way she's going to be happy, im lose, she's win.
this love unset to sex, money and fucking freakin' lie..
i meant it!!
but id this is the end, yes u win!

i just can look and sit here waiting to close my eyes without anybody..
do what u wanna do, see what u wanna see!
all is in ur hand!

unknown joop/sejati/733pm

Friday, October 8, 2010

the last thing!





what the last thing on your mind?
it is such a things?
its not someday, its meaningful somehow..

believe in ourself!
do what u gonna have to do..
it would be the best thing we ever had!

think of future.
think of nowadays.
think of someplace.
think of some people word.
think of everything.

we pretended in many situation, we fight in many war, we get it in the end..
it doesnt matter if we succeed or fail, but what we even learned is the most important then what the meaning of we lift up our hand in the air and we die someday without any lesson?

if this is the end, if the day after is nothing more to calculate and conclude, at least we had ourself..
this is true, this is reality what we gonna face about!
simplicity and contradiction is in front and around us!
just live our life guys!

-unknown joop-
255pm-8/10/cc

Thursday, September 30, 2010

my last fight!

video

Rambut semakin panjang,
pp semakin cengkung,
berat semakin kurang,
hidup semakin kosong,
semakin tua,
misai semakin panjang,
hidup semakin berubah,

itulah definisi yg bole aku gambarkan kalo orang tnya pasal life ku sekarang..
how is it going?
that my question..

td aku kena marah ole my die hard brotheart aco, sbb life ku jadi begini..
bro, aku xminta jadi begini..this is the only way i have!
this is the way im going through.
im sorry make you disappointed, aku xsengaja.
aku taw kaw sakit tgok n dgr aku begini, tp aku hanya mampu begini!
mungkin buat seketika, dan mungkin juga utk selamanya!

mmg banyak yg betul, mmg semuanya betul apa yg kaw ckp, tp semuanya aku sdh cuba sedaya upaya ku..melindungi dia, mempertahankan semua!
aku cuba semuanya..tp ini yg dia maw..aku kurang terdaya..
kalau la aku mempunyai kuasa utk mengubahnya sekelip mata, aku buat!

aku xmampu maw ckp dpn2 mu, aku sembunyi tangisku, aku sembunyi sedihku, spaya kaw tidak nmpk!
aku sanggup menerimanya sbb ini jln yg aku pilih utk hidup!
thanks my lil brotheart! You are the only best ever friend im gonna die for!
aku menangis bila kaw marah aku sbb aku xmkn, aku gembira bila kaw tau aku sll ingat kaw..yes so do i bro..


if im given a choices, lot of gold and you, im will die for you bro!
thanks..i meant it!

aku try buat apa yg kaw pesan, aku try ikut apa yg ko tunjuk.
hidup dan mati banyak kita sama2 biarpn jika dibandingkan dgn siapa2 pn itu adalah a pieces time, but it meaningful to me for a lifetime..
im never gonna hurt you anymore..
1 hour and couple of minutes we talk, give me 100 thousand of strength to me!


i'll do what you need me to be!

thanks jumadi rudin aka aco!
X)

unknown joop
cc
3.45am
LD
30/9/10

Wednesday, September 29, 2010

best moment!

video




i wear your shirt, because i dont wanna lose your personality.
i sing your song, because i dont wanna lose your rhythm.
i call your name everyday, because i dont want to forget who you are!

so many things spinning around me!
thanks to my bro jumadi aka aco for your advices.
thanks bro!

unknown joop.

realize things!

menyerah, mengalah, bkn la sesimple yg kita fikirkan..
biarpn kadang2 kita mesti buat utk terus hidup, tp apa yg kita dpt akhirnya?
kosong..kita tidak gembira..kita tidak berjaya..
mgkn orang akan fikir, kaw akan dpt benda lain..
ya mmg betul..tp apa? apala guna kita mengejarnya dari titik awal kalo bkn itu yg kita dapat?

kita mmg kadang2 mampu bercakap..tapi adakah semua orang mampu buat sampai titik akhir?
tidak semua..sbb kita sudah ditakdirkan dgn sesuatu benda!

percaya, dan bkn membiarkan!
hadapi, bkn lari dari kenyataan!

kenapa harus takut menghadapi apa yg kita mahukan?
cukup kah stakat tunggu dan lihat?
sampai bila?

tuhan mmg ada...dan tuhan juga ciptakan kita hati dan perasaan supaya kita terus berusaha utk apa yg kita inginkan..
DIA maha adil..biarpn kita ditakdirkan dari awalnya bkn utk itu, tapi kalo kita terus berusaha, DIA juga mempunyai kuasa utk mengubah takdir kita..

mungkin aku lemah utk menghadapi masa sekarang, diam dan membiarkan.
tp apa yg aku mampu buat?
semua depan mata adalah salah dan tidak betul..
semua jalan nampak titik mati..
hows this life going through this felling?
aku bkn tidak berusaha utk itu, sgt berusaha..cuma somebody didn't realize what i was done!
tgok aku dari sisi salah, dari sisi yg tidak betul..

follow the flow is coward words dear!
is coward!

realize thing, face it, open your eyes, believe what you meant to be!
believe in what u want to achieve!

follow your dream.
run run and run!
keep running!

someday, we realize what we need to be!
perception going changing with what we have done..
we had to many thing spinning around us, but where we are standing for?
which part is rebuild our past to be involve in our dream?
its US! like we meant to be!
its not you, its not me, its US!

give me a lesson how to believe!
im learning!
damn learning!

unknown joop!
X)

Tuesday, September 28, 2010

apa yg tinggal ?

kusut gila kpala hotak!
apa yg tinggal utk aku dari kaw?
ada lagi ka sisa2 yg ada utk kaw bagi aku?

mmg aku salah memilih jalan jauh..tp sedarkah kaw, aku begini adalah utk masa depan aku dan kaw?
kenapa harus menjauhkan lagi kita?
sampai bila?
kaw dan aku tau, xda sepa pn yg maw jauh..tp apa daya ku?
tngal di sana?mediamkan diri tanpa ada apa2?
kenapa buat kita lagi jauh begini?

kenapa tidak kaw yg kejar aku?
kenapa aku yg kejar kaw?
kenapa aku yg say sorry?
kenapa bkn kaw?

aku mmg sedar aku salah, tp jgn la paksa aku spya menyalahkan diri sampai mati?
sampai titk akhir?
kenapa xdtg kepada ku? kenapa pegi lagi jauh?

aku taw ko xbole jauh dari family? yes so do i..
i have my family too.and yes, i love them more then everything..
situasi yg buat kita jadi begini..
dan kaw memilih utk tambahnya lagi jauh..

aku taw cinta kita sama..
aku taw ko maw aku..
tp bkn begini caranya..
menyiksakan..

kalau pn aku banyak buat salah, kaw xpernahkah?
kaw sgt berbeza sekarang..
semua benda dibawa melenting..
aku jg pnya perasaan, sbb aku juga manusia biasa sama seperti kaw.


knpa harus membiarkan semuanya?
knpa harus begini?

kaw sakit, aku pn sakit..
cinta ini bkn kaw jak yg rasa mcm kaw ckp..

memilih utk semua kesenangan, tp membiarkan apa yg kaw maw..
kaw syg kawan, kaw lagi taw mcm mn kalo aku sayang seorang kawan.
aku bole buat, knpa tidak kaw?

persoalan demi persoalan..
kalo mmg jln ini yg terbaik utk kaw, ini jln kebahagiaan mu, aku sangup mengalah..


aku xtaw lagi harus buat apa, ckp apa..
aku mampu begini..
bkn mengalah, bkn membiarkan..
aku sdh kluarkan, buat semua yg aku rasa aku perlu buat..

dan kalo inilah kesudahannya, tiada penyesalan..
hanya yg aku mnta, tiada penyesalan hari esok dtg dari kaw..
ya mmg aku taw ko bole hidup, tp aku mnta tiada kata maaf esok hari..
aku taw aku xpnya apa2 yg harus ko banggakan ttg aku, tp aku ada cinta dan sayang yg mmg aku ada dr dulu sampai mati..

kalau suatu hari ko jmpa yg lagi setia dari aku, lagi baik, lagi membuatkan kaw bahagia, aku terima dgn hati dam mata yg terbuka..
dan kalau suatu hari, kita ditemukan lagi, dan mmg jodoh kita, aku juga menerimanya dgn mata dan hati yg terbuka kalau itu kehendak tuhan..

dan kalau suatu hari ini semua terjadi, aku bersyukur aku pernah duduk dan berdiri disebelahmu..aku bangga dan bersyukur utk itu..
kenangan yg sgt berharga..

aku diam, dan meneruskan semuanya tanpa kaw!
aku doakan kaw dpt apa yg kaw maw..
aku taw ko bahagia dgn hidupmu sekarang..
jadi biarkanla, teruskan la..

last voice, i love u more then i love myself!

DEAD JOOP

2.27am-cc-tue-LD

Monday, September 27, 2010

what left behind ?

i leave so many thing for you, but this is what i got?
i do everything for you, this is what i got?
im selfish somehow, this price what i got?
im foolish for you, this fool i'm for granted?
trusted you, this what im going to proud?
im dreaming of you every single night and day, this is what i got when woke up?
killing myself, this is what u need im to be?

yes im so priceless..

deadman.

Friday, September 24, 2010

k e n a p a ?

KENAPA?

simple kan words tuh?
ya simple cam hanjeng..

kenapa aku xpenah maw dpt apa yg aku maw?
kenapa hidup sll dlm masalah?
kenapa aku sll disalahertikan?
kenapa aku xbole dpt apa yg orang lain dapat?
kenapa aku miskin?
kenapa aku tidak kaya?
kenapa aku xhensem?
kenapa aku kurus?
kenapa aku sll dimarah marah?
kenapa aku blm kerja?
kenapa aku xpernah merasakan bahagia yg lama?
kenapa aku sll dibuat mcm sampah oleh orang2?
kenapa aku tidak bole melawan?
kenapa aku lemah?
kenapa aku xda duit?
kenapa aku?
kenapa?

see...ni baru lists yg terlintas sesaat dlm kepala otak ku..
blm yg aku btl2 fikir kan kenapa yg btl2 aku maw kan?
simple kan "kenapa"?

pernah kah kita sedar?
kenapa kita tidak pernah bersyukur?
hah? jawab lah..

sakit gila mcm babi..
i need my drugs.
i need to be invincible for those who need me to be...
sakit sangat sakit. kenapa aku yg harus merasakan ini semua?
hilang orang2 yg aku sayang? hilang orang2 yg aku maw kan sampai mati?
kenapa aku xhilang skali? hilang akal pn cukup lah..
dari aku merasakan semua ni, benda2 bodo yg kdng2 aku membelakangkan semua orang, tuhan dan takdir?
kenapa orang xpernah maw hargai apa yg aku buat?
kenapa orang pandang aku kecik?
aku pnya rambut, otak tangan mata yg sama dgn kamu..
kenapa harus membiarkan?
FUCK OFF la..

orang orang sll kacau hidupku..ada aku balas?
sdh la oi..sdhlah siksa aku konon..
jng sampai aku membalasnya..aku bole buat lagi teruk..
pecaya lah..
kenapa aku diajar utk tidak melawan?
membiarkan?

ajar lah aku ni semua..
sampai saatnya nanti, aku akan tunjukkan...tunjukkan yg kamu lagi sampah..

kepada yg tidak menghargai aku, aku harap kamu dapat yg lagi hebat dari aku..
aku gembira kalo kamu dapat yg lagi hebat..
sbb aku mmg tidak hebat mcm yg kamu mawkan..

aku bersyukur kalo anda bole dpt yg lagi setia bodo mcm aku..
hei!
ajarkan aku trs2 menjadi begini..
jgn kaw menangis, dan jng ko sesalkan..
ya!

aku janji, aku tunjuk kepada dunia...
jika itu jadi, aku tanam kamu semua dlm2, aku padam sapa kamu semua..
senang kan kamu membuang aku?
tengoklah apa yg aku boleh buat nnt..

aku buat lebih baik lagi dari apa yg kamu buat!
kita tgu dan lihat "kamu" !

damn it!
ni yg aku belajar dari "kamu" !
thanks for this lessons.

bye bye beautiful.

-joop-3.10am-cc

Sunday, September 19, 2010

s i n o n i m !





JAUH!
perkataan yg kadang2 orang tidak suka..
kadang2 juga orang suka utk berada sgt jauh..
jauh dari semua orang, jauh dari keadaan, jauh dari masalah..
macam2 benda boleh dikaitkan dgn jauh..


manusia mmg dicipta sempurna..
tapi perasaan yg tidak pernah sempurna..
banyak yg menyakitkan, ttp masi dikejar..
banyak yg senang, tp masi dibuang..

SINONIM dgn hidup, mmg tidak pernah puas..
tidak pernah bersyukur..


percaya atau tidak, banyak benda berharga kita buang..
tp kita tdk pernah sedar sehinggakan kita memerlukannya kembali..
tercari cari, mengingat semula, berpatah balik..
ya, sguuh indah jika dapat berpatah balik..
tp ianya mustahil utk dilakukan..
yg tinggal hanya kenangan..
TIADA PENYESALAN !



-joop-
2.51am-19.9-LD

Saturday, September 11, 2010

HARI RAYA !

lain gila raya ekarang dgn raya dulu dulu..
itulah perbincangan kami otw balik dr LD..
yes admit that statement.

bila tiba raya, seriously, its empty everybody..
we just gathering among our family,
fullest of keriangan dan kebisingan kanak kanak..mgkn hari raya utk kanak kanak pnya kegembiraan..not for adult.
tapi dimana keindahannya?
sekali lagi dlm tahun ini, aku merasakan hari penting seakan akan tiada erti.

i miss my belated mom..
i missed when her touch up our home.
cook what she need to cook, without any complaining.
i need her..
i cry, upset, and confusing...

it seems like no other way to make this couple of my day happy..
i sleep, smoke, dan TV.
its my day on this raya.
damn!

im done to be here !

im dreaming of some place that i didnt mention for anybody, thinking about myself, and just enjoy my day..i need to be there.
but where?
Africa? Jamaica? Cuba?
damn! i wish too..
lesson thaat i ever learned for this raya, is to be cool, try to thinking of nothing.
biarpun otak sangat la bercelaru, otak sgt la merindukan, tp aku mngkin sdng belajar utk terima kenyataan yg mungkin aku tidak diperlukan lagi.

susah, payah, sakit...
aku sudah cukup mencub utk semuanya..
biarlah semua tersimpan jauh dlm hati, dan biarlah dia bersemadi di sana sampai aku menutup mata.
aku bahagia bila dia bahagia.. dan aku harap dia tidak menyesal utk semuanya.
mgkn ada yg terbaik bagi dia.. it
tu yg aku harapkan..

aku rasakan aku semakin hampir dgn my belated mom..
the day kami sekeluarga melawat pusara nya, aku menangis, mendoakan kesejahteraannya, dan aku doakan aku dpt berjumpa dia dgn segera..
kerana hanya dia yg mampu ada dgn aku biar apa keadaan sekalipun..

aku rindukan mak..
:'(

hari raya yg tiada erti..
aku ingin bersendirian.
aku penat dgn semuanya!
aku maw pergi.

joop

Wednesday, September 8, 2010

apakah?

kaw buat aku ketawa..
dan kaw juga buat aku menangis..

kaw buat aku gembira..
dan kaw juga buat aku sedih..

kaw buat aku bahagia..
dan kaw juga buat aku menderita..

kaw buat aku menang..
dan kaw juga buat aku kalah..

kaw buat aku hidup..
dan kaw juga buat aku mati..

kaw buat sedar..
kaw juga buat aku tidur..

kaw buat aku bising..
kaw juga buat aku senyap..

kaw buat aku berdiri..
kaw juga buat aku jatuh..

kesimpulannya, kaw kaw dan kaw..

aku begini sebab kaw.
kaw kaw dan kaw!

joop
2.25am/8-9/cc

Friday, August 13, 2010

baloon life!




hidup kita kadang2 macam dalam belon.

ibaratkan, belon adalah dunia kita..

oksigen adalah masalah dan kebahagiaan hidup kita..

dinding belon adalah penghalang..

dan di luar belon adalah kehidupan abadi atau mati..

kita adalah sebutir debu yg bertebangan di dlm belon itu..



kita di dalam belon akan bounching tiap saat..

means, kita akan selalu menghadapi liku2 hidup..

kemana pn kita terbang, kita akan jmpa dinding..

kita selalu memikirkan masalah, sehingga kita lupa kebahagiaan..

kalau bukan masalah hidup, masalah keluarga..

paling tidak pun, masalah kerja, masalah kewangan..

kita akan selalu mengalami itu sampai lah kita terlupa kemanisan semalam..

sehingga kita terkeluar dari belon itu.



walaupun demikian, setiap lambungan kita di dalam belon itu, ada masanya kita tidak menyentuh dinding belon.

maksudnya, semasa terapung ada sedikit masa yg kita miliki yang membahagiakan kita.

tapi jangan kita lupa, kita akan melambung semula kedinding.

orang selalu cakap, kadang2 kita di atas, dan kadang2 kita dibawah.

bila kita di atas kita bergoyang, dan bila kita dibawah kita tergoyang..

itulah hakikat hidup sebenarnya, lumrah manusia..



semuanya sudah ditulis, semuanya sudah dirangcang oleh yg MAHA ESA!

semuanya mengikut apa yg telah dirangcang sehingga sempurna.

yang kita mampu, hanyalah berserah, bersabar, dan berusaha..yg penting adalah bersyukur..

kita juga adalah insan biasa..

tidak lari dari kesilapan, dosa, dan sudah tentu masalah..

kadang2 kita tidak sedar itu berlaku, dan bila kita sedar, kita menyesal..

menyesal utk semuanya..

tapi, wajarkah satu lubang kecil di jalan, dan kita harus membaiki sepanjang jalan?

ingatlah bahawa, jalan dihadapan lebih baik.



yakinlah dlm hidup kita, tidak semuanya indah, dan tidak semuanya sengsara..

pasti ada kebahagiaan di sana..dan mesti akan hadapi masalah..

dan kita akan temuinya pabila kita berada di dunia yg kekal!

insafi diri sebelun kita temui lubang keluar dari dlm belon..



joop, only joop!

450am/13-8-2010/cc

Monday, August 9, 2010

still kosong!


KOSONG..

mcm xda perasaan?sakit?penat?bosan?geram?lemah?semuanya mcm completekan hidup kita sekarang..

kadang kandag sgt mau balik macam dulu, tapi penat menyebabkan kita mengundur diri..
ketidak percayaan, "space, semua ini yg terjadi buat kita sgt jauh!

hidup yg berpusing pusing..pening kan?
sama jugalah dgn kehidupan yg nyata kita alami sekarang..
percaya la, nnt akan nampak semuanya..ini kerja tuhan, dia maha mengetahui apa yg dilakukan-NYA!

kita hamba hambaNYA hanya mampu berserah dan bersyukur dgn apa yg dikurniakannya..
mungkin antara kita ada yg menyoalkan, kenapa hidup kita selalu sudah, tidak kaya, cacat, tp.. pernahkah kita bersyukur, hembusan nafas kita setiap saat adalah anugerah NYA??
mahukah anda tidak bernafas lagi? sediakah anda?

kita manusia mmg sgt hina..
dgn sedikit masalah shj, sampai ada yg menghina SANG MAHA PENCIPTA!!
sedarkah kita? ingatkah kita? fahamkah kita?

hidup mesti diteruskan walau macam mana sekali pun.
percaya semua yg berlaku ada hikmahnya.
bethanalah sampai termampu wahai jupri!!!
kau bole..trima semuanya..redha semuanya...
relakan semuanya!!
pasti ada yg terbaik dibelakang mu!!
lupakan kesakitan mu!!
lupakan semuanya jup..jika dia ditakdirkan utk ko, pasti akan jadi milik mu..
dan bila dia bukan takdirmu, tuhan telah menciptakan yg terindah dari mu buatnya!!
percayakan itu jup..percaykan itu!!
panjat pagar itu, sebrangi sungai itu, pasti ada yg lebih indah disebelah sana.
AMIN..


-joop-
1044pm/9-8/cc

Thursday, August 5, 2010

kosong!

hello.

Aku pn masi xtau apa motif aku update blog ni..
mgkn skadar mau update la kali..
aku pun sebenarnya apa aku mau taip ni..

yang pasti, hari hari ku semakin kosong..
aku hanya dapat berharap satu hari nnt semuanya kembali seperti sedia kala biarpn aku tau ada antaranya adalah mustahil untuk kembali seperti biasa!
aku tawakal dan redha..
yang penting adalah hari2 mendatang, bkn hari2 kebelakang.
yeah!

enough speech!
speechless sbnarnya.lol

-joop-

Sunday, August 1, 2010

kurang paham!

Apa aku maw taip ni ah?....

ok..
malam semakin larut, jam menunjukkan jam 2.31am slps aku melirik ke sisi kanan bawah skrin pc ni..(aku masih berfikir)

aku sendiri xpaham, kenapa aku ambil jalan utk menconteng blog ni tp sebenarnya aku tiada idea..
hurm..salah jarijemari menekan..(bukan salah pencipta)

ok..apa aku buat sekarang?
aku tgh menaip, duduk di kerusi, didepan pc, and ber sms dgn dia..

lucu..aku msg dgn dia, tp tiada topik..mcm msg dgn stranger.haha!!

tp dia adalah terbaik bagi aku..(akhirnya ada idea).
sampai bila2..
dlm krisis besar..and setengah "bepisah"..adakah definisi begitu ah?
ok aku adakan jak la.

ssh maw lepaskan..sbb rasa mcm sudah menjadi satu..ya sdh menjadi satu..seryesly..SATU!!
payah maw lupakan dia..sbb dia adalah segalagalanya..
dulu aku pernah caci sapa2 yg mau bunuh diri sebab cinta..
dan aku rasakan nya sekarang dan rasanya aku tabik sapa2 yg mau bunuh diri sebab cinta..kadang2 lucu juga bila dipikirkan..!!
adat manusia..bila rasa kehilangan, baru menjejeh2!!!

selama aku kenal dia, ada beberapa sbb yg mesti di ingatkan kepada sesiapa yg mau dekat dgn dia..ni dari penglihatanku!!

1) dia suka muzik yg melampau..sokong dia dlm hidup muziknya.
2) dia sayang famlynya.dlm semua hal, biar dia dulukan famlynya.terutama bapanya. En Roslih.
3) dia xsuka dikongkong.
4) dia ramai kawan lelaki dari perempuan. Jadi kalo anda seorang yg kuat jeles(mgkn mcm aku), banyak2 bersabar kalo mau menang hatinya.
5) dia suka bunga lili..
6) dia tidur berdengkur dan meniarap.biarkan dia tidur begitu sbb itu buat dia selesa.
7) dia suka berpakaian cam lelaki.jgn komen cara dia berpakaian..
8) dia suka brand nike, quick, roxy, mcbeth, converse(utk kasut) dan adidas.
9) dia suka brazil dan argentina(messi).
10)dia suka kereta caldina dan nissan latio. kalo anda seorang yg kaya belikan dia.
11)dia kemana2 msti dgn hp.
12)dia suka marlboro mint.
13)dia ada dua orang anak buah yg nakal dan comel.1 llki 1 perempuan.
14)dia ada 3 orang adik beradik, 2 orang perempuan dan 1 org llki.
15)dia xsuka kena maki.


mgkn ni adalah lists and tips yg penting bagi anda kalo cuba mendekatinya.
dan kalo semua ini anda penuhi, anda akan merasa seperti raja..sbb dia adalah yg terbaik!

dlm banyak2 dlm lists 2, banyak juga yg berlawanan dgn aku..mgkn sbb 2 kami sll gaduh..aku mintak maaf utk semuanya.

hurm..
sampai sini aku sudah hilang idea..
dan aku harapkan semua yg terbaik bagi dia..
sampai mati xpernah berhenti!
dan kalo lah dia dijodohkan dgn orang lain, aku harapakan, aku hilang akal utk mengetahui itu semua.

jiwang juga mlm ni..
tp biarlah utk seketika..
lol..

TAMMAT
-joop-1/8-sun-2.51am-cc

Friday, July 30, 2010

empty..





For the first time in being, i felt so empty..
night changing,i cant feel anything besides, just empty..im loosing my rhythm for eternity of life. Where all those thing is my question...so dont you ever ask me where i'm,who i'm and how i'm now coz me and myself cant find it through this way too.

the best part of me is, there is still strong soul to face it, to face this things along my way..
maybe someday i can find it. but when? its my question.
How far more i can walk through this way? i dont know..

I DONT KNOW!

emptiness...its emptiness..

Its like night without stars.
Its like bird without wing.
Its like human without brain.

how its been stand inside me?i also dont ever know it..
believe me, some over days, i might be jump across the river to catch up my life back..
joy, pride, myself and all my own i ever lose along this way.
It must be over there.


today like im loosing something that i used to hug, to kiss, to smile about, to think about and to sleep with and to life for..
Its gone..maybe just for a while, but its hard to explain how it meant to me and my life..


its gone, its empty, it hard and its make me sick..

JUST EMPTY!!

i hope i can get it back and keep it deep inside my own..
i believe in GOD!!!

-joop(just joop)-
friday-30/july-4.21am-cc-

Wednesday, July 28, 2010

broken !



In the moonlight
Your face it glows
Like a thousand diamonds
I suppose
And your hair flows like
The ocean breeze
Not a million fights
Could make me hate you
You're invincible
Yeah, It's true
It's in your eyes
Where I find peace

Is it broken?
Can we work it out?
Let's light up the town, scream out loud!
Is it broken?
Can we work it out?
I can see in your eyes
You're ready to break
Don't look away.

So here we are now
In a place where
The sun blended
With the ocean thin.
So thin, we stand
Across from each other
Together we'll wonder
If we will last these days
If I asked you to stay
Would you tell me
You would be mine?

And time
Is all I ask for
Time
I just need one more day
And time
You've been crying too long
Time
And your tears wrote this song
Stay

In the moonlight
Your face it glows

Is it broken?
Can we work it out?
Let's light up the town, scream out loud!
Is it broken?
Can we work it out?
I can see in your eyes
You're ready to break
Don't look away.

just walk away !





I dream a lot, I know you say
I've got to get away
"The world is not yours for the taking"
Is all you ever say
I know I'm not the best for you
But promise that you'll stay
Cause if I watch you go
You'll see me wasting, you'll see me wasting away

Cause today, you walked out of my life
Cause today, your words felt like a knife
I'm not living this life

Goodbyes are meant for lonely people standing in the rain
And no matter where I go it's always pouring all the same
These streets are filled with memories
Both perfect and in pain
And all I wanna do is love you
But I'm the only one to blame

Cause today, you walked out of my life
Cause today, your words felt like a knife
I'm not living this life

But what do I know, if you're leaving
All you did was stop the bleeding
But these scars will stay forever
These scars will stay forever
And these words they have no meaning
If we cannot find the feeling
That we held on to together
Try your hardest to remember

Stay with me
Or watch me bleed
I need you just to breathe

Cause today, you walked out of my life
(Stay with me, or watch me bleed)
Cause today, your words felt like a knife
(I need you just to breathe)
I'm not living this life

Tuesday, July 27, 2010

im just a wall !







WALL..

this is the perfect words i can describe who im now..
wall..just a wall..

im a wall..jump away from me..
get a ladder, climb over me..
shit !!
this is so shit !!

im sick for give up words!
just let it be..FUCK OFF !
for now and ever this is i will never look back..
that things makes me down, so upset with that things..
why?
no matter if those thing wa a joke, i cant accept it..so suck..
no sorry words from you..just give up..
im silent, u keep on silent..
im talking too much, you trying to go away..
going with "jgn membebel"..

Its been explained, but still happened.
im sick with that..

i am just a wall..
jump, climb, crush, get a ladder and whatever thing that makes u going behind me..
but dont give the world fucking give up words.
Its makes me more and more going down..
believe me..
if its your way of loving me, thank you so much..
if you say tired to say sorry, excessive, or whatever, im so tired more then everything to give my all for this relationship..
so sick..
just loving you makes me long last.
Believe me, im so sick now..
im a sick wall.
damn...

motherfucker stupid mr. right dedicate to ms. perfect!

Sunday, July 25, 2010

kemaruk!!









Today and after is the criminal scene to my life..
Its simple, but going to be unfaithful lessons to learn about..

Why must those thing happened?
Why sad stories remains me to be die?
Why mess life teach us to be lay down under?


simple words, this is sin, this is what God want us to face the reality of life..
No matter if all those is fuckin' unrealistic, sarcastic, politicism, unthinkingable, unbelievable, and damn others "un-un", we should take it, face it and eat it..
This is life..
If u seek the colorful meaningful life, find it under your bed it might be there..!!
LOSER!!

Dont run, dont chase, dont look at all and dont sing at all..
follow where rhe freeze flowing, foolow the rhythm of music in your heart..
believe me, you will see the meaningful life through your perfect eyes.

In this situation, im too close to be unforgiven..Its hard, its hurting me, its sucks..DAMN sucks!


Every single day is the messy day i ever had.."Lesson", is to be unrealistic word..
"PAIN" is too be perfect sentence. yeah....it perfect day.

I dont wanna sing, i dont wanna talk, i dont wanna walk, i dont wanna chase, i dont wanna think and i dont wanna know the next day after...
i want to be freeze this meaning time, when typing all this words..its the best of my messy day. This is a long journey, eyes close and the next open eyes, i've be a grandfather(im smiling when im typing this)!!so xial!! LOL



thankfully me!
-joop_travis-
25/7-250pm

Monday, June 28, 2010

heaven changing to be hell

pronounce life is simple be understood..
simple..only by a little pressure by the Almighty, is been untrusted, life going to be mess.

unregistered, unrealized, and unnatural..
so much thing is going between my day today and yesterday, its going to be mess and unhappy decision, its going to be sorry, its going to be misunderstood, its going to be bad and its going to be regret someday or MAYBE.

its change, its spinning, and its going to be unthinkin'able..
why must be settle up with this way? its remain me so many words to be explain, and so many eyes through its way.

i thought its going to be better, but the jealousy moment crush it out until its being a pieces on the floor..

come out, come in, why stand outside?hiding?
stand behind me please, hold me tight, hug me, kiss me, let me lay on your side and let me die on your arms..

believe me, no matter what happen today and the next day, i still the same for you, and it will be always..

i love you, i care about you, you spinning in my mind everyday, your name combining my my blood, your face in my eyes, your skin is the smoothest, your chest im dream to be lay about, your side im going to die, you are the one i need for the rest of my life..

painting your name, scratch your dreaming-face in my mind when i woke up, and i miss all those thing everyday and its circle everyday and after.

im only confusing to be here, why its hard to understand?
why changing in present day?
im confusing?


joop_travis
3.45am/28.6.10

Saturday, June 26, 2010

best of me

since i've been here, too much stories was listed in my mindbook.
no matter it is sweet or sour, its getting me longer lasting even more that i can imagine.

truthfully, its too hard someday, but if it realize with true color of urself, its made too colorful you even know..

Deep in my heart, i wont tell anybody how many lessons i've been learned, but i just can express all those thing without scratch any fake-smile..its true !!!

its pain in every single on my day, but i got a second meaning time to listed in my true color..

how i manage them'll its the best part of me..

i miss every single day on my old time day when i was awake, the first thing i see is my mom face...
telling me that she love me no matter how bad i'm doing yesterday..

clock beating, fan spinning, freeze flowing, and moon lightning, i'm still me and still gonna be me..

THE BEST OF ME !

its hard to be me...and believe me, its HARD !

Saturday, May 8, 2010

berhabok.

selamat petang..

apa aku maw taip ni?
aku baru blk dari maen bola..
penat gak la..tp at least aku ada something utk dibuat.
lately ni, aku moody memanjang..
banyak benda jadik yg d luar kawalan..
agak2nya bole gila jg la kalo xdotangani ataw dikakiki dgn niat yg suci murni bak kata
zaiton, gunakan tanpa was was..~~

life~~
aku baru lps abis during my internship.
sdh seminggu aku d rumah shj.
tidur, lepak, hangout sometimes, tidur, 0nline, poker, bangon, makan, lepak, merokok and its happened every day for a week.
xda agaknya yg baru jadik.

money~~
agak kurang mgu ni.
aku blom kerja jadi xda la duit..lol
harap kakak n simpanan masa2 kecemasan..2 pn cukup buat beli rokok..haha

cinta~~
KRISIS..so nothing penting sgt maw dicerita..
aku sgt stress kali ni..
dia berdiam, dia sgt keras kali ni..
mcm2 aku buat still the same..
sampai satu tahap 2 aku siyesly givup maw mampos..
aku rasa macam maw lari dari sni..
p tmpt yg xda orang taw aku ada d sana..
tp aku xmampu.
kalo la aku mampu, banyak duit, aku maw p paris, xpn p las Vegas..
buat masa ni, aku bagi dia masa realize smua benda..
biar dia tenang berfikir..
aku terima apa jak dia maw...dan aku taw dia kuat..even dia ckp mati tanpa aku, aku taw dia can survive if tanpa aku..
aku kenal dia bkn sehari dua..
atleast dia ada kawan2, aku taw dia bole..
tp aku siyesly, fuck gila dgn smua kwn2nya..
aku xkan pernah terima kwn2nya lagi..
what ever happen, i still in love with her till i bury inside.
dia la satu2nya perempuan yg aku maw.
buat masa ni jg, aku perlukan masa utk realize semua benda..
tenangkan hati aku..
lari dari semua orang..
biar aku tenang kejap..
aku sgt bngung plus stress yg teramat sgt..
xpernah aku bngung pasal "PEREMPUAN" mcm apa yg aku rasa sekarang..
aku terlalu mahukan dia.

kawan~~
kawan cam biasa, smuanya ambik kisah pasal aku.
aku syg kawan2 aku, aku rindu kawan2 aku, aku maw dgn dorang smua.
tp aku xmaw membeban kan dorang dgn hal aku.
aku mmg xsuka pn cerita apa2 dgn dorang..
kecualila aku btl2 maw someone tahu.
what ever story it is..
love smua kwn2 aku.

apa lagi ah?
erm..
lama jg la aku xmengarut pa2 dlm blog aku ni..
BERHABOK.
dlm friends list blogger ku, aku tgok wan sorang yg rajin gila mengupdate..hahaha

aku rndu bob, nen, ima, wan, roro, bobo, abot, arip...
hurm~~~
B&B apa korang bagi aku mkn sampai aku syg ngan korang smua ni??lol...

ok la..
tek k smua..
panjang umur jmpa lagi..
love semua..

6.53pm.
bilikku..
~joop_travis~

Tuesday, March 16, 2010

refresh..

salam2..
wow..lama juga aku xupdate blog ni..
fuh fuh~~~behabuk~~

1st of all, sori lama xletak xstory dlm ni..
bkn apa, slain bz, aku jarang online..
so skrg, sll2 la singgah blog aku..[;p]

aku still praktikal d sandakan..
myb, dlm 1sebulan lagi, abis la..
tp byk lagi benda blom setel.
hatoi~

aku tegerak hati menconteng2 story pn sbb baru tebaca blog wan..
terhengat plk yg aku pn ada blog, yg sdh behabuk gila ni..
its 3-4 months ago last aku letak story mory..
hurm.

talk about life now,
ok la..cam besa..
tp banyak prob dari happy story la..
maw crita pn banyak gila..
maw taw, tnya aku direct la..

love??
erm no comment..

maybe someday i'll realize all those things.
its not now, its "someday"..
eventhough, i cant stand that day, but its "someday"...

aku rindu semenanjung and my besties d sana..
wait for me flying to u'll..

-joop_travis-