About Me

My photo
sandakan,, Sabah, Malaysia
life is getting harder and harder today and after. which is, only we know how pretending we are. be more mature to avoiding the shit given to your life being, shut the dramatic life, live your life fellas !

Sunday, September 20, 2009

raya punya cerita..

salam2..

selamat hari raya maap zahi dan zahir(yg batin 2 yg ada kene mengena jah k)..


first of all, aku maw meminta maaf kepada smua yg membaca blog aku ni, sekirangya aku ada buat kamu smua termakan hati, terkecik hati, terpanas hati, termaki, terkencing, terberak, dan ter2 smua la yg salah di sisi agama dan budaya kita..
aku mohon ampun 20 jari kaki dan tangan mohon kemaafan dari hujung kaki hingga ke hujung dunia..kadang2 aku tidak sedar yang aku buat salah..
aku juga manusia biasa yang biasa melakukan kesilapan..

cakap pasal raya, aku sebenarnya masih lagi menepek d subang runah anak buah aku ni..
orang p sembayang raya, aku tengok movie..
orang makan ketupat dan rendang, aku makan roti+coke..
orang pegi ziarah, aku tidur..

smua lain dari 10-15 taun dulu..
dimana aku sangatla excited bila raya maw tiba..
macam xpernah sambut raya sebelom 2..
baju raya wajib ada..
dalam kepala otak, brapa aku dapat duit raya taun ni?pun wajib..
mercun, lagi la wajib...

tapi sayangnya itu 10-15 taun dulu, tp bukan sekarang..
ini adalah taun kedua aku beraya di perantauan..
sadis? sedih? tu sudah sememangnya la..

tp yg sebenarnya, sama jah..
"RAYA" tidak lagi seperti dulu..
semuanya biasa..
aku tidak lagi memikirkan hal baju raya wajib ka tidak??(sunat la kononnya)
duit raya??(masi pikir la hahahaha)tp aku yakin tu kjp lagi akan hilang bila aku uda keja)
mercun??(out of date)
tua uda takut putus jari..xpasal2 lagi maw buat kad o.k.u..hahaha..

mmg banyak beza dulu dan sekarang..
aku bukan tidak happy idup sekarang, tp just hav a different between dulu dan sekarang..

balik raya, rumah nampak kosong..
mama ku uda tiada,
anak2 buah makin bertimbun2,(tapi aku sayang dorang smua)
aku makin besar dan tua(tp ttp cute hahha)
rumah uda berubah..

hei..
kadang2 aku mengeluh dgn perasaan ni..
kenapa manusia bole berubah bgni??
knpa perasaan selalu berubah..
i realiza that a lot of things keep changing through spinning the life..
but im confuse how long we can still stand up to face this feeling??

im full of joy before??
where them all??
where should i find it back??
i wan it?? all of that "joy"...

im tired pretend to be happy but in my heart screaming to the joy, where it been gone??

prayfully....

-joop_travis-

1 comment:

RoHA NRN said...

yeah joop~
dlu lain skrg lain~
dunia tros berubah..
zaman bertukar ganti..
manusia? hurm~ fitrah alam..dah name pon manusia
yg muda jadi tua,
yg jahat bole jd baek~
dan x mustahil yg baek bole jd jahat..sumenya krn masa...

well~
apa yg aku harapkan
joop tetap joop~
yg mngupgrade diri sndiri utk jd lebih baik adlh diri sndiri~

raya zaman2 budak2 mmg hyper best~
x yah pk apa2...tunggu time raya tadah tangan dah dapat duit raya..skrg dah besar2 klu tadah tangan mintak duit raya lg konfem kna penampar..huuhu..

slmt hari raya maaf zahir batin~
p/s : raya 20hb kan? bkn 21hb..so..mane duit raya rm20 aku...hahha(yeah..konfem dpt duit raya thn ni)