About Me

My photo
sandakan,, Sabah, Malaysia
life is getting harder and harder today and after. which is, only we know how pretending we are. be more mature to avoiding the shit given to your life being, shut the dramatic life, live your life fellas !

Wednesday, July 22, 2009

real painfullness !!!

hye..

back to normal situation..
kali ni mesti panjang..(hehehe)
aku baru baca blog nen, roro, n bob..
erm..
banyak benda sebenarnya yg membawa kepada penciptaan huruf2 dan perkataan, dan aku value kan sebagai "real painfullness"...

macam2 benda aku baca pasal dorang..
aku rasa dorang xkan marah, sbb tu ada lah "BLOG", dan dorang adalah besties ku..
so even korang marah taw mecarut2 depan aku sbb crita pasal dorang, penah aku kesah??
korang tu hidup aku..
jadi kalo aku sinonimkan crita aku ni ngan korang, please be remaja boleh k..
hikhik..

ok, aku stat crita pasal bob n nen..
actually, aku kadang2 jeles jg ngan value relationship dorang nih..
ssh maw digambarkan mcm mn tight nya dorang ni..
life depend to each other..
painfullness kan kalo one of them hilang??
ceh~~

dorang ni mcm gula2 getah la senang cakap..
tarik cam mn pn, last skali cantum balik.
aku kadang2 jeles la..
aku pn maw dpt seorang yg mcm 2..
aku ada jg la, tp kami xmcm dorang, yg bole sama2 selalu..
even aku sll ngan dorang, n aku rasa dorang pn pentingkn aku jg kn??(kalo x, malu aku!!)

aku selalu jeles..
jeles yg aku susah maw gambar kan..

life dorang, ssh maw digambar kan..
hidup yg penuh jelingan mat2 rempit,
hidup yg penuh "peewitt"an,
hidup yg penuh bias,
hidup yg tertekan,
hidup yg penuh linangan air mata(ceh2 ayat penyair)

tp still bole hidup cam orang yg senang lenang,
aku syg dorang sbb dorang kuat..
aku maw jadi mcm dorang..
maw dengan dorang for the rest of my life..
bole kah??bole kan??

roro..
yg sangat cintakan unisel ni..
even orang ckp apa pn, dia still defend unisel ni..
hahahaha..
mmg xbole disangkal lah apa yg orang around us yg sama2 menimba ilmu di sini,
smua ckp "unihell"..
aku sendiri pn sll ckp cam 2..
aku salah kah??
tp ro, masing2 ada pendapat dorang sendiri, temasuk aku..
banyak benda yg kita mesti fikirkan..
satisfaction..betul kan???


apa yg penting, i'll finally ckp yg aku syg dorang semua..
dorang semua the best..

mmg betul kata nen,
kita buat yg pelik sikit, orang pandang hina..
dorang xpernah buat kah??
dorang malaikat kah??
anak dorang tabligh kah??

satisfaction..ulang suara SATISFACTION..
hidup kita bergantung dgn tu semua..
kalo kita xsatisfied, semua benda buruk, semua benda jahil..
betul kan ro??

apa yg aku jumpa selama aku dgn dorang,adalah kehidupan sebenar..
apa yg kami buat, adalah kami yg sebenar..
tiada ditokok tambah nilainya..
adalah sama apa yg kami lakukan..
mmg itu lah yg kami maw..
mmg itulah destination kami..

merokok??
korek lubang hidung??
lari2 di shoping complex??
mencarut2??
memekak??
bising??


kami bukan tunjuk perasaan, tp itulah cara penyampaian yg kami puas hati dengan apa yg kami buat..
itu semua adalah "KAMI"..

orang yg hanya taw ckp, "oi, jgn buat tu..jgn buat ni,buat begini,bla bla bla.."
damn, dorang 2 apa??
malaikat??
tuhan??

pukimak its the real answer..

kami bukan xpentingkan orang sekeliling, tp kami hanya suarakan kepuasaan, keinginan kami sebagai rakyat yg bebas..
kami bising tu samakah mcm merompak??
kami korek lubang hidung samakah mcm kami rogol orang, taw kami korek kubur orang??
kami isap rokok depan2 orang ramai(for those girl) samakah mcm kami makan harta anak yatim??

kamikah yg berdosa??
mana letaknya kebebasan sebagai rakyat yg bebas??
malaysia negara bebas kan??
kenapa di USA, maki presiden dorang tidak buat apa2??
sebab dorang rakyat yg bebas..
pikir positive la kawan..
jgn terkurung dlm panties mak bapak k..
kluar la..


belajar tinggi2, tp IQ rendah..
buang dlm tong sampah la sijil 2..

pernah kah orang sekeliling tu fikir, apa yg kami buat dari segi positive???
kami gembira, dorang susahkah??
jgn samakan kami mcm individu yg hidu gam sbb ketawa kuat2..
k..

erm..
penat plak menaip ni..
adeh..

banyak ckp banyak dosa, banyak komen banyak maki..

jadi,

makan ubi dengan selipar,
nasi digoreng dlm seluar dalam,
biar mulut celupar,
asal jgn isap gam..

BABI...


-jOOp_travish-

4 comments:

blamethedevil said...

hahahaha... joop..touching giler blog nih...
ko nak jeles apernyer ngan ktorang..?
ktorang pun sayang ko jugak!...jgn risau...ko dah kawin nanti anak ko jadik anak angkat ktorang...kiter akan same2 sampai bile if we choose to be same...
If ko choose tak nak kawan ngan ktorang lagi, maka takdelah..
its all about the love...
we love u!

RoHA NRN said...

roro :
peh peh peh~
(malu sndiri aku bace2 part2 yg dipetik dr blog gotasecret tu..huhu)

unihell tu utk org yg xpernah hargai campus life die jer..tp utk org2 yg mnghargai kawan2 yg muncul dr sebuah kampus yg best...die mesti x kan panggil unihell sbaliknya akan mnyebut unisel scara sopan santunnya..kan kan kan?

life ialah hak milik individu,
maka lantak la ape org nk buat conclusion pasal ape yg kita buat pon~

saya ialah roro aka roha

RoHA NRN said...

ima yg berkata kata :
unihell n unisel same padehal...tp unisel x jd unihell sbb kt..kan kan kan....

as long kt enjoy dgn kt nye relationship ak ase unisel x jd unihell....

kawan yg baik ssh nk carik..org katelah..bg ak x kire kwn ko baik o jahat kat mate org aslong kt knl n syg die kt rase kt dah jumpe kwn yg terbaik!!!

ad someone ckp kat ak bile kt start berkeja kt akn hilang kawan kt...pilih lah ko nk bina hidup o ko nk pilih kawan..

jujur ak ckp ak nk kawan..

sebab kawanlah hidup ak...


ape2 pon joop ak nk satu jew dari ko....
ak nk ko stay kat sini ngan ktorg...
ak xnk ko balik sabah!!

sbb ktorg dah syg ko sgt2..

-ima-

jooptravish said...

hahaha..

to ijat,
anak aku anak korang gak..
dont wory, tu sdh pasti..
n anak korang akan jadik anak aku..
hehehe!!
1 thing for sure, aku syg ko n yg lain2..
korang life aku..
1 benda lagi, aku bole tinggal kn smue sbb korang..
itu lagi pasti..

to roro,
yeah ko btol..
aku pn sbnarnya sgt2 menghargai idup aku slama d unisel@unihell ni.
2 hak individu..
n yg pasti, sbb "unisel@unihell" ni la, aku jmpe korang..
yehaaa..


to ima,
dont wory, kalo aku xde ngan korang pn, aku ttp dgn korang walau apa pn..
we have strong connection kn??
2 smua ada la dari syg kita smua..
k..
aku syg ko sgt2 gak ima..
n smue..


love,
-jOOp_travis-
(ingat nama ni sll)